Banner 980x90

Valsts prezidents: Tiesu varai ir būtiska loma, lai iedzīvotāji būtu droši savā valstī

Foto: Edijs Pālens/LETA
Foto: Edijs Pālens/LETA

Tiesu varas lomai ir būtiska loma, lai Latvijas iedzīvotāji būtu droši savā valstī, savā uzrunā Tiesnešu konferencē 13.novembrī sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Prezidents savā uzrunā atgādināja, ka, stājoties amatā, viņš par savu darba prioritāti izvirzīja drošību - ne tikai militāro drošību, bet katra Latvijas iedzīvotāja drošību. "Es redzu būtisku tiesas varas lomu, lai Latvijas iedzīvotāji būtu droši savā valstī," tā sacīja Vējonis.

Viņš pauda, ka parasti tiesību normas ir abstraktas un bezpersoniskas, bieži vien neizprotamas, līdz ar to tieši tiesnesis ir tas, kurš piešķir tiesību normām konkrētību un var radīt cilvēkiem priekšstatu, ka valstī valda viens likums un viena taisnība, bet tajā pašā laikā tiesnesis var arī sagraut šo ticību.

Prezidentu priecē, ka Tieslietu padome ir domājusi par dialoga nozīmīgumu ar sabiedrību, domājot par tiesu sistēmas komunikācijas vadlīnijām. Vējonis uzsvēra, ka tiesnešiem ir jāmāk skaidrot savi nolēmumi, jo sabiedrībai vajadzīgs vēl viens solis - īss, saprotams skaidrojums par tiesneša lemto.

Tiekoties ar tieslietu sistēmas pārstāvjiem, prezidents ir pārliecinājies, ka tiesu sistēmā notiek pārmaiņas, un viņš piekrīt, ka tās ir vajadzīgas. Visiem ir jārūpējas, lai Latvijā būtu stipra tiesu vara, lai ikvienam būtu pieejama taisnīga tiesa.

13.novembrī Latvijas tiesneši - rajonu un pilsētu tiesu, to zemesgrāmatu nodaļu, apgabaltiesu un Augstākās tiesas tiesneši - pulcējas uz ikgadējo Tiesnešu konferenci.

Uz konferenci šodien ieradās 348 no 576 tiesnešiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)