Banner 980x90

Tikšanās ar latvisko kalendāru pētnieci, grāmatas "Saules gadskārta latviskajā dzīvesdziņā" autori Irēnu Saprovsku

Klāt novembris – Latvijas valsts svētku mēnesis un mēnesis, kad vienā no dienām – Mārtiņdienā, senie latvieši atzīmēja ziemas gaidīšanas sākumu. Pienākusi ikmēneša tikšanās senioriem, ciklā "Dzīves un mākslas krāsās", kas notiks 11.novembrī plkst.11.00. 

Šajā reizē ielūkosimies senajos latviešu kalendāros un laika skaitīšanā vēsturē, jo pie mums viesosies latviskā laika skaitīšanas un latvisko kalendāru pētniece, grāmatas "Saules gadskārta latviskajā dzīvesdziņā" autore Irēna Saprovska. Sarunas par senajiem kalendāriem cieši saistītas ar muzejā jaunatvērto tematisko izstādi "Kalendāri".

Latviešu kalendāri sākotnēji daudzās mājās patiesībā bija vienīgais laicīga satura izdevums, bet vēlāk jau parādās liela grāmatu kalendāru dažādība. Tādēļ šajā izstādē ikvienam būs iespēja iepazīties galvenokārt ar latviešu grāmatu kalendāriem, kas iznākuši no 19.gadsimta beigām līdz 21.gadsimta sākumam, tai skaitā ārzemēs izdotajiem latviešu kalendāriem, kā arī ielūkoties kalendāru vēsturē.

Pēc pasākuma būs iespējams apskatīt citas muzeja izstādes: "Gleznas, fotogrāfijas, rotas un citi stāsti", kurā redzami Jura Leitāna, Unas Leitānes un Aigara Truhina radītie darbi; "Gleznotāja, grafiķe, ekslibru autore, lietišķās mākslas meistare Aina Karlsone" un izstādi par Pirmo pasaules karu un latviešu strēlniekiem.

Uz sirsnīgu tikšanos Madonas muzejā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)