Banner 980x90

Tiesa turpina pratināt lieciniekus saistībā ar traģisko negadījumu Varakļānu aprūpes centrā

Rīga, 6.marts, LETA. Šonedēļ Vidzemes rajona tiesa Gulbenē turpināja pratināt lieciniekus saistībā ar traģisko negadījumu Varakļānu aprūpes centrā, aģentūru LETA informēja Vidzemes rajona tiesas priekšsēdētāja palīdze Sintija Ādamsone.

Lietas izskatīšana šonedēļ norisinājusies trīs dienas. Četri liecinieki tiesā uzklausīti arī trešdien.

Tiesas sēdes turpinājums paredzēts 1.aprīlī plkst.11. Lietas izskatīšanai rezervēts arī 2.aprīlis un 3.aprīlis.

Jau ziņots, ka Vidzemes rajona tiesā Gulbenē tiek skatīta krimināllieta saistībā ar traģisko negadījumu Varakļānu aprūpes centrā, kad 2015.gadā lifta šahtā iekrita zēns, kurš gāja bojā.

Apsūdzība celta četrām personām. Pašvaldība būvinspektore Iveta Meļehova apsūdzēta pēc Krimināllikuma 319.panta 3.daļas par valsts amatpersonas pienākumu nepildīšanu, ja ar to izraisītas smagas sekas. Vēl trim apsūdzētajiem, kas saistīti ar lifta izbūvi, celta apsūdzība par nonāvēšanu aiz neuzmanības. Vitālijs Silmanovičs, Juris Jakunovs, Vadims Maļinovskis pārstāv dažādus uzņēmumus, kas objektā veikuši būvdarbus un nodrošinājuši būvuzraudzību.

2015.gada 10.augustā vecāki ar 1,8 gadus vecu zēnu Varakļānu veselības aprūpes centrā apciemoja vecmāmiņu. Dodoties prom no apmeklējuma, zēns piegājis pie lifta un attaisījis vaļā lifta durvis. Kamēr gaidījis mammu, zēns ieskrējis liftā, kurā nebija nolaistas drošības žalūzijas. Liftā starp kabīni un sienu bija sprauga. Zēns tajā iekrita un nokrita no trešā stāva, gūstot politraumas. Naktī uz 11.augustu zēns Rēzeknes slimnīcā nomira.

Pēc pāris gadiem lifts tika nomainīts.

Savukārt 2019.gada sākumā Rēzeknes tiesa bojāgājušā zēna vecākiem noteikusi 80 000 eiro morālo kompensāciju, kas ir mazāka par prasīto vienu miljonu eiro. Vecāki tika prasījuši katrs 250 000 eiro no valsts un arī no Varakļānu novada pašvaldības, taču tiesā prasība apmierināta daļēji.

Tiesa nolēma piedzīt kompensāciju tikai no Varakļānu pašvaldības 80 000 eiro apmērā, aģentūru LETA informēja Rēzeknes tiesas priekšsēdētājas palīdze Vera Brituškina. Katram vecākam noteiktā kompensācija ir 40 000 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)