Banner 980x90

Skolēnu starpnovadu vizuālās mākslas olimpiādes darbi Madonas muzejā

No 5.jūnija līdz jūlija beigām Madonas muzeja Izstāžu zāļu mazajā zālē aplūkojami skolēnu starpnovadu (Madonas, Ērgļu, Lubānas, Cesvaines un Varakļānu)  vizuālās mākslas olimpiādes darbi.

Darbi tapuši mākslas svētkos 2015.gada 31.martā. Pavisam olimpiādē piedalījās 232 skolēni, kas mācās 1. – 12.klasē. Dalībnieku skaita ziņā tā bija Latvijā plašākā mācību olimpiāde un apliecināja vizuālās mākslas kā mācību priekšmeta augsto vispārattīstošo nozīmi.

Katrs olimpiādes dalībnieks saņēma organizatoru sagatavotu 2 x 5 cm izmēra melnbaltu kādas abstraktas faktūras gabaliņu. Uzdevums bija šo fragmentu radoši iestrādāt zīmējumā par konkrētajai klašu grupai piedāvāto tēmu:
* 1. – 3.klasei –   "Tracis vai jampadracis"
* 4. – 5.klasei –    "Pavasara tirgū"
* 6.– 7.klasei –    "Aiz stūra"
* 8. – 9.klasei –    "Pēdējais kilometrs"
* 10.– 12.klasei – "STOP līnija"

Saskaņā ar olimpiādes nolikumu pilnīgi visi olimpiādes darbi noslēgumā tiek izlikti pārvietojamā izstādē, kas nākošā mācību gada laikā apceļo dalībnieku skolas.

Agris Sārs – starpnovadu vizuālās mākslas skolotāju metodiskās apvienības vadītājs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)