Banner 980x90

Skolēni izstrādājuši drosmīgas vides labiekārtošanas idejas

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Unikāls aktivitāšu centrs "Žirafe", zaļā mācību klases āra vidē, gaismas aleja, lielizmēra domino, oriģināli vides objekti, āra spēles un velosipēdu novietnes, krāšņas puķu dobes Latvijas simtgades zīmē, atpūtas vietas dabā ar soliņiem un ugunskuru vietām, autobusu pieturu un skolas žogu apgleznošana, vērienīgas dabas takas ar sajūtu elementiem, dažādi apzaļumošanas darbi, dižkoku un piemiņas vietu sakopšana – tās ir tikai dažas no skolēnu piedāvātajām vides labiekārtošanas un izdaiļošanas idejām, kas iesniegtas vides iniciatīvā "100 darbi Latvijai" ar mērķi sapost Latviju gaidāmajām simtgades svinībām.

Kā pilsētas informācijas portālu tīklu Pilseta24.lv informē Vides iniciatīvas "100 darbi Latvijai" koordinatore Līga Ivanova, vides darbu idejas iesniegtas "100 darbi Latvijai" skolu konkursa 1.posmā, kurā atsaucās gandrīz tūkstotis 1.-12.klašu audzēkņi un pulciņu dalībnieki. Kopā konkursā saņemts 41 izstrādāts vides darbu projekts ar aprakstiem, vizualizācijām un telpiskiem maketiem. Izvērtējot darbu idejas un skiču kvalitāti, konkursa žūrija ir noteikusi trīs 1. posma laureātus, kas saņems gardumu grozu no veikalu tīkla RIMI:

*10.–12.klašu grupā par uzvarētāju tiek atzīta Baltinavas vidusskolas 10.klase par ieceri Baltinavas centrā ierīkot skvēriņu "Laimes pakavi", kur tiks uzstādīts īpašs akmeņu pacēlums ar novada ģerboni, ierīkots krāsains akmeņu celiņš un uzstādīti atpūtas soliņi.

*5.–9.klašu grupā balvu saņem Kocēnu pamatskolas 6.klase par ieceri izdaiļot un labiekārtot novadnieka, mākslinieka Jāņa Staņislava Rozes dzimto māju drupas. Skolēni iecerējuši organizēt mākslas plenēru un apgleznot aizmūrētos logus, ap mājas drupām iestādīt košumkrūmus un puķes, kā arī ierīkot oriģinālu velosipēdu novietni.

*1.–4.klašu grupā par laureātiem tiek atzīti Cēsu novada Līvu pamatskolas 3. un 4.klases skolēni, kuri kopā ar vecākiem izgatavos īpašus vides objektus - koka stirniņas, kas tiks izvietotas skolas absolventu birztaliņā, kā arī ar dažādiem izglītojošiem un brīvā laika pavadīšanas objektiem tiks papildināta skolas dabas izziņas taka - "Jušu taka".

Ar šodienu sākas konkursa 2.posms, kad skolēni veic sagatavošanās darbus, lai pavasarī īstenotu izstrādātās idejas, darbos iesaistot arī savus vecākus un vecvecākus, skolotājus, vietējās biedrības, pašvaldības un uzņēmējus. Konkursa noslēgumā žūrija vērtēs paveikto darbu rezultātu – izcilību, vērienīgumu un darba procesa radošumu. Galvenajā balvā mazākie (1.-4.klašu grupas laureāti) saņems aizraujošas ekskursijas Rīgā, bet lielākie (5.-9. un 10.-12.klašu grupu laureāti) tiks pie Tallink Latvija jūras ceļojuma uz Stokholmu.

Konkursam atsaucās vispārējās izglītības iestādes no 18 SIA "ZAAO" darbības reģiona pašvaldībām: Apes, Amatas, Alojas, Balvu, Baltinavas, Cēsu, Kocēnu, Krimuldas, Limbažu, Mazsalacas, Pārgaujas, Priekuļu, Rugāju, Salacgrīvas, Smiltenes, Valkas un Viļakas novadiem un Valmieras pilsētas.

Jau ziņots, ka atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums "ZAAO" īsteno vides iniciatīvu "100 darbi Latvijai", kas iekļauta Latvijas simtgades svinību oficiālajā programmā, un aicina ikvienu ceļā uz mūsu valsts nozīmīgo jubileju paveikt kādu vērtīgu vides labiekārtošanas, izdaiļošanas vai izglītības darbu. Par labajiem vides darbiem var uzzināt, kā arī savu darbu pieteikt var mājas lapā www.100darbilatvijai.lv. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)