Banner 980x90

Sāksies Ērgļu novada svētki

No piektdienas līdz 26.jūlijam notiks 9.Ērgļu novada svētki, aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā.

Svētki tiks atklāti laukumā pretī ziņojumu dēlim plkst.17.00 ar floristikas darbnīcu "Piniet Jumi pīnītē", savukārt plkst.18.00 Ērgļu saieta namā notiks zoles mačs.

Oficiālā svētku atklāšana notiks plkst.19.00 pie saieta nama. Plkst.21.00 pie dambja notiks grupas "Musiqq" brīvdabas koncerts, savukārt plkst.23 notiks gaismas strūklaku šovs.

Plkst.23.30 plānota brīvdabas nakts kinoizrāde, kad būs iespēja skatīties filmas "Tukšās zemes ritmi" pirmizrādi, kā arī tikties ar filmas režisoru Reini Sapili. Sēdvietas uz līdzpaņemtiem paklājiņiem piekalnē pretī bijušajai ēdnīcai.

Paralēli kinoizrādei pie dambja paredzēta nakts diskotēka.

Sestdien, 25.jūlijā, no plkst.10.00 notiks 3.Ērgļu čempionāts disku golfā, starptautiskais jumiķu čempionāts, strītbols vīriešiem un sievietēm, piepūšamās atrakcijas, orientēšanās pastaiga bērniem un tirgus rīts pie saieta nama.

Savukārt no plkst.11.00 notiks "Pirmais grilēšanas čempionāts", šaušana ar loku, rotaļu stunda bērniem, kristīgā nometņu centra "Ērgļa spārni" darbnīcas, kā arī kanoe airēšana.

No plkst.14.00 notiks gan velosacensības, gan orientēšanās sacensības bērniem un pieaugušajiem.

Plkst.17.00 Ērgļu luterāņu baznīcā viesosies Baiba Bogdanova ar muzikālo projektu "Maranata" koncertā "Par lielāko brīnumu dzīvību sauc...". Plkst.18.00 estrādē notiks Ērgļu amatieru mākslas kolektīvu un vidusskolas deju kolektīvu koncerts. Plkst.19.00 estrādē būs iespēja skatīt teātra izrādi "Bērtuļa līgo nakts", plkst.21 turpat uzstāsies Paula un Miks Dukuri, savukārt plkst.22.00 sāksies zaļumballe ar grupām "Nakts pastaiga" un "Kiwi". No plkst.23.00 "Braku takās" sāksies nakts Jāņtārpiņu trase.

Svētku noslēdzošā diena, 26.jūlijs, sāksies agri - jau plkst.5.00 paredzēta makšķerēšana dambī.

No plkst.10.00 notiks volejbols, būs iespēja izbaudīt piepūšamās atrakcijas estrādē, jātnieku sporta kluba "Pakavs" vizināšanos ar zirgu un poniju, kā arī piedalīties Vizmas Veipas un Andra Džiguna radošajās darbnīcās pie estrādes kāpnēm. No plkst.11.00 paredzēta ugunsdzēsēju stafete, velokross stadionā, kā arī antīko spēkratu parāde "Senais rats".

Plkst.11.45 notiks "Jumalēns" - izrotāto braucamrīku parāde un mazulīšu rāpošanas sacensības pie estrādes.

Plkst.12 pirmo reizi svētku laikā estrādē notiks putu ballīte bērniem. Tajā pašā laikā līcī pie upes notiks mielasts pie zivju zupas un putraimu putras lielā katla.

Pusdienas laikā, plkst.13.00, notiks antīko spēkratu parādes brauciens - goda apļa izbraukšana caur Ērgļiem, savukārt muižas parkā pie Ērgļu slimnīcas norisināsies Salaspils botāniskā dārza direktora lekcija un izstāde Livonijas laika velvju pagrabiņā "Manā dārzā aug…". Pie Ērgļu slimnīcas notiks arī Allažu amatieru teātra "Aka" izrāde "Trīs lietas labas lietas".

Plkst.14.00 estrādē notiks konkurss "Ērgļu stiprinieks". Turpat plkst.16.30 spēlēs pūtēju orķestris, plkst.17.00 notiks komandu galvenās balvas izcīņa, bet plkst.17.30 - sacensību dalībnieku apbalvošana un ziedojumu veiksmes tūre

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)