Banner 980x90

Rīgas "Dinamo" uzvar Maskavas "Dinamo" hokejistus

Foto: Edijs Pālens/LETA
Foto: Edijs Pālens/LETA

Mika Indraša gūtie vārti un Jakuba Sedlāčeka teicamais sniegums vārtos otrdien ļāva Rīgas "Dinamo" komandai mājās ar 1:0 (0:0, 1:0, 0:0) uzvarēt Maskavas "Dinamo", kurai šosezon vairs nevar palīdzēt traumu guvušais Latvijas hokejists Mārtiņš Karsums.

Cerības uz iekļūšanu izslēgšanas spēlēs jau zaudējusī Latvijas komanda pārtrauca trīs neveiksmju sēriju.

Par cīņas labāko spēlētāju mājinieku rindās atzina Indraši, taču ne mazākas uzslavas pelnīja Sedlāčeks, kurš atvairīja 25 pretinieku metienus un trešo reizi šajā sezonā savus vārtus nosargāja neieņemtus. Maskavas "Dinamo" piedzīvoja tikai otro zaudējumu šogad aizvadītos 14 mačos. Rīgā pārtrūka pretinieku sešus uzvarētu spēļu sērija.

Rīdzinieki ceturtdien noslēgs sev neveiksmīgo KHL regulāro čempionātu, kurā izredzes tikt izslēgšanas spēlēs tika zaudētas februāra sākumā, kad vēl bija atlikušas piecas spēles. Sezonas pēdējā spēlē Latvijas klubs uzņems pašreizējos Gagarina kausa īpašniekus Sanktpēterburgas SKA.

Spēli aktīvāk iesāka laukuma saimnieki, tomēr ar vārtu gūšanu nesekmējās, lai gan laba iespēja bija Laurim Dārziņam. Savukārt viesiem vairākas labas izdevības gūt vārtus bija pirmā perioda vidū, kad divas soda minūtes par klupināšanu nopelnīja Ēriks Ševčenko. No nepatikšanām rīdziniekus glāba vārtsargs Jakubs Sedlāčeks, kurš nodemonstrēja savu reakciju un brīnumainā kārtā noķēra Maksima Pestuško no tuvas distances mesto ripu. Mājiniekiem labākā iespēja gūt vārtus bija pirmā perioda izskaņā, kad bīstami meta Toluzakovs, taču ripa aizskarot pretinieku vārtsarga Aleksandra Jerjomenko plecu, bet pēc tam pārliktni, uzkrita uz vārtu tīkliņa un tur palika.

Otrās trešdaļas sākumā Sedlāčeks uzvarēja duelī ar Denisu Kokarevu, taču vēl pēc neilga laika mājiniekiem izdevās atklāt rezultātu, kad pretuzbrukumā precīzs bija Indrašis. Šīs sezonas Rīgas "Dinamo" rezultatīvākais spēlētājs nopelnīja savu 32 punktu sezonā, labojot personisko rekordu, jo iepriekšējās divās sezonās viņš tika pie 31 punkta.

Maskavas "Dinamo" nokļūstot iedzinējos, metās atspēlēties, taču joprojām teicami darbojās Sedlāčeks, kurš uzvarēja arī brīdī, kad uz viņa vārtiem izslidoja uzreiz divi pretinieki. Savukārt perioda vidū pārsvaru dubultot varēja Indrašis, kurš pa malu izlauzās līdz pretinieku zonai, tomēr šoreiz viesu glāba vārtu stabs.

Trešajā periodā rīdzinieki uzbruka mazāk, domājot par savu vārtu drošību, vairāk izmantojot pretuzbrukumu taktiku. Trešdaļas vidū noraidījumu nopelnīja Dārziņš, taču arī šoreiz aizsardzībā laukuma saimnieki darbojās nevainojami. Savukārt mača izskaņā Maskavas "Dinamo" cerības uz atspēlēšanos krietni samazinājās pēc skaitliskā sastāva pārkāpuma trīs minūtes pirms pamatlaika beigām. Pēdējā minūtē viesi pieprasīja 30 sekunžu pārtraukumu un pēc tam nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, tomēr "Dinamo" pašaizliedzīgi uzvaru nosargāja.

Pēc traumu sadziedēšanas Rīgas "Dinamo" sastāvā atgriezās uzbrucēji Filips Toluzakovs un Nikolajs Jeļisejevs. Pirmais nebija spēlējis kopš 19.janvāra, savukārt Jeļisejevs traumu guva vēl 12.oktobrī, kad iedzīvojās atslēgas kaula lūzumā. Gados jaunajam uzbrucējam šī bija tikai desmitā spēle sezonā. Pirmajā periodā traumu guva aizsargs Stīvens Saigo, bet šo spēli izlaida arī Tims Sestito.

Kā zināms, Latvijas klubs aizvadīja spēli pēc vairāk kā nedēļu ilgas pauzes, kuras laikā notika valstsvienību spēles. Iepriekšējā mačā Normunda Sējēja vadītā komanda 8.februārī viesos ar 2:3 pagarinājumā zaudēja Bratislavas "Slovan", kas līdz ar kā pēdējā - astotā komanda Rietumu konferencē nodrošināja sev vietu izslēgšanas spēlēs. Vēl pirms tam Rīgas "Dinamo" mājās ar 0:7 cieta sezonas smagāko sagrāvi pret Helsinku "Jokerit" un ar 2:3 zaudēts Astanas "Baris".

Savukārt Maskavas "Dinamo" pēdējos sešos mačos bija uzvarējuši, savukārt kopš gadu mijas divkārtējie Gagarina kausa ieguvēji bija tikuši pie 12 panākumiem 13 mačos. Tieši pirms jaunā gada Maskavas komandā notika vērā ņemamas izmaiņas, jo no amata tika atbrīvots galvenais treneris Harijs Vītoliņš, bet viņa vietā apstiprināts Sergejs Oreškins, kura vadībā komanda spēlē ļoti sekmīgi, jau savlaicīgi nodrošinot vietu izslēgšanas spēlēs.

Abas komandas šosezon jau reizi bija tikušās, kad 10.janvārī savā laukumā ar 2:1 panākumu guva Maskavas "Dinamo", uzvaras vārtus iemetot pamatlaika pēdējā minūtē skaitliskajā vairākumā. Savukārt KHL vēsturē abām vienībām līdz šim bijušas 23 spēles, no kurām Rīgas "Dinamo" uzvarējusi astoņās, tostarp abas reizes pagājušajā sezonā.

Kā zināms, Maskavas "Dinamo" jau kopš 27.novembra nevar palīdzēt Karsums, kuram janvārī tika veikta pleca operācija. Uzbrucēja atveseļošanās varētu ilgt piecus līdz sešus mēnešus, tāpēc Karsums kārtējo reizi nevarēs palīdzēt arī Latvijas izlasei pasaules čempionātā.

Šosezon Latvijas hokejists 34 spēlēs guva desmit vārtus un veica astoņas rezultatīvas piespēles.

Sezonu Maskavas "Dinamo" sāka arī Kaspars Daugaviņš, taču pēc astoņiem mačiem no viņa pakalpojumiem komanda šķīrās. Latvijas izlases kapteinis nokļuva Pētera Skudras trenētajā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kur spēlē ļoti sekmīgi. Tāpat šosezon darbu Maskavas vienībā zaudēja Vītoliņa tā brīža palīgs Viktors Ignatjevs.

Rīgas "Dinamo" ar 72 punktiem 59 spēlēs joprojām ir 12.vietā Rietumu konferencē, bet Maskavas "Dinamo" ar 102 punktiem 59 mačos ir piektajā pozīcijā, turpinot cīņu par sava laukuma priekšrocību nodrošināšanu izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā.

Rīgas "Dinamo" Gagarina kausa izcīņai divus gadus pēc kārtas nav spējis kvalificēties pirmo reizi vēsturē. Tāpat vienība izslēgšanas spēlēs nav iekļuvusi jau trešo reizi pēdējo četru gadu laikā.

Visas līgas un Rietumu konferences līdere ar 127 punktiem 58 spēlēs ir Maskavas CSKA, kamēr Austrumos vadībā ar 104 punktiem ir Omskas "Avangard".

Rietumu konferencē jau zināmas visas astoņas komandas, kuras piedalīsies izslēgšanas spēlēs - par Gagarina kausu cīnīsies Maskavas CSKA, Helsinku "Jokerit", Jaroslavļas "Lokomotiv", "Soči", Maskavas "Dinamo", Ņižņijnovgorodas "Torpedo", Sanktpēterburgas SKA un Bratislavas "Slovan".

Savukārt Austrumos izslēgšanas spēlēs jau iekļuvušas Omskas "Avangard", Magņitogorskas "Metallurg", Novosibirskas "Sibirj", Ufas "Salavat Julajev", Vladivostokas "Admiral", Kazaņas "Ak Bars" un Jekaterinburgas "Avtomobilist". Uz pēdējo ceļazīmi pretendē Astanas "Baris" un Ņižņekamskas "Ņeftehimik".

KHL regulārais čempionāts noslēgsies ceturtdien.

Izslēgšanas spēlēs, kas sāksies 21.februārī, vairs nebūs sapāroto maču - komandām starp 1-2 un 3-4 spēlēm būs vienas dienas brīvdienas, lai hokejisti varētu atgūt spēkus. Sezona noslēgsies ne vēlāk kā 2016.gada 19.aprīlī, kad plānota Gagarina kausa izcīņas finālsērijas septītā spēle.

Rīgas "Dinamo" trenera komentāru lasiet šeit.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)