Banner 980x90

Radio Valmiera raidījumā Akustiskā Ceturtdiena viesosies smagā metāla grupa Relicseed

Ja sākotnēji vārdu savienojums smagais metāls akustiski likās skaņu pasaulē neeksistējošs, tad grupa Burned In Blizzard pirms pāris mēnešiem viesojoties Radio Valmiera ēterā pierādīja, ka to var nospēlēt, turklāt izklausījās ļoti labi. Jau pavisam drīz arī metālisti no grupas Relicseed demonstrēs kā metālmūzika spēlējam akustiski un ņemot vērā viņu gadiem ilgo pieredzi, šķiet, ka arī šonedēļ gaidāmā Akustiskā Ceturtdiena (9.maijā) nebūs nekāds izņēmums. Raidījuma sākums plkst.20.00!

Apvienības Relicseed pirmsākumi meklējami 2004. gada novakarē, kad reiz bijušās grupas A State Of Feeling That Has No End ģitārists ierosināja atkalapvienošanos un izveidojas četru cilvēku kolektīvs. Ārkārtīgi daudz laika tiek pavadīts eksperimentējot ar vēlamo un praktiski iespējamo skaņu, spēlēšanas un dziedāšanas manieri, un grupas ambīcijas sākotnēji krietni pārspēj varēšanu. Pēc pāris salīdzinoši veiksmīgu, taču ne pašapmierinātību rosinošu skaņdarbu ierakstīšanas grupa ķeras pie hard`n`heavy/heavy metal žanra – tiek ierakstītas kompozīcijas Bailes, Monologue un Pēdējais vergs, ar kurām lielākā daļa klausītāju arī identificē Relicseed.

2008.gadā ir pēdējā auglīgā koncertvasara un grupa oficiāli pārtrauc aktīvo darbību... līdz 2009.gada maijam, kad tiek nospēlēts vērienīgs koncerts Metallica Club Latvia rīkotajā pirmās dzimšanas dienas ballītē. 2010.gada rudenī Relicseed ieraksta debijas albumu 60 minūtes sapņa un dodas prezentācijas tūrē uz Cēsīm, Rīgu, Liepāju un Jelgavu. Šo pēdējo pāris gadu laikā grupa ir turpinājusi īstenot savas ambīcijas 2011.gada nogalē dodas koncertēt uz ASV, kur Relicseed sniedz koncertus trīs dažādās pilsētās.

2012.gada laikā ieraksta grupa dodas ASV studijā Tranzformer Studios kopā ar skaņu inženieri un producentu Braienu Karlstromu un ieraksta savu otro albumu. Jau pavisam drīz gatavojas doties arī šī albuma tūrē – 2013.gada pavasaris tiek pavadīts tai iesildoties un līdz šim brīdim Relicseed jau paspējuši sniegt koncertus Krievijas pilsētās Pēterburgā un Velikiye Luki.  Šajā nedēļas nogalē (10. maijā) viņi kāps uz skatuves klubā Chill Inn Valmierā, bet dienu pirms tam sniegs interviju un akustiski uzspēlēs Radio Valmiera raidījumā Akustiskā Ceturtdiena.

9.maija raidījumā uzzināsim ko vairāk gan par grupas iespaidiem koncertējot ASV un citviet pasaulē, kā arī par to, ko  Relicseed iecerējuši gaidāmajā albuma tūrē un arī mazliet tālākā nākotnē. Akustiskā Ceturtdiena, kā ierasts, būs gaisā plkst.20.00!

Radio Valmiera Akustiskajā ceturtdienā pēdējo trīs gadu laikā savas pērles mūzikā ir demonstrējušas neskaitāmas grupas un mākslinieki no Latvijas, kā arī viesi no Lietuvas un Igaunijas. Raidījums iepazīstina ar jaunākajām vēsmām alternatīvajā un populārajā mūzikā un ne tikai sniedz iespēju paspīdēt jaunajiem censoņiem, bet arī paplašina mūzikas mīļotāju apvāršņus.

Radio Valmiera Rīga 106,8 FM; Valmiera 98,1 FM; Alūksne 90,2 FM; Limbaži 93,5 FM; Straupe 96,4 FM; Salacgrīva 88,8 FM; Madona 103,9 FM; Smiltene 99,6 FM; Valka 94,0 FM; Jēkabpils 98,9 FM; Kā arī tiešraide internetā.

Vairāk par grupu:
http://www.relicseed.com
http://www.draugiem.lv/relicseed
http://www.facebook.com/relicseed
https://twitter.com/relicseed
http://www.youtube.com/user/theRELICSEED
http://www.reverbnation.com/relicseed

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)