Banner 980x90

Radio Valmiera ēterā ar grupas ak69 viesošanos atsāksies Akustiskās Ceturtdienas

Šo ceturtdien 17.janvārī notiks pirmā Akustiskā Ceturtdiena dzīvajā Radio Valmiera ēterā. Jaunāko raidījumu sezonu aizsāksim ar grupu ak69, kas jau reizi ir spēlējuši mūsu studijā. Šoreiz viņi atzīmēsies ar savu pirmo studijas albumu Izlaidums, kas savu dienas gaismu ieraudzīja pērnā gada 9.novembrī. Interesanti, ka grupas debijas plate nāk klajā pēc gandrīz 11 gadu pastāvēšanas un aktīvas koncertdzīves visā Latvijā.

Kāpēc bija jāgaida tik ilgi? Arī uz šo jautājumu atbildi uzzināsim jau šo ceturtdien 17.janvārī raidījumā Akustiskā Ceturtdiena, sākums plkst.20.00.

ak69 debijas albumā iekļauti divpadsmit grupas skaņdarbi, kuri radīti laikā no 2003. līdz 2009.gadam – gan atpazīstamas dziesmas, kā Draugs, Tik Vien un Pastaiga, gan iepriekš nedzirdētas, kā piemēram, skaņdarbs Labi Divatā un Šodien laikam mums nekas nesanāks, kuram drīzumā gaidāma arī video versija. Video Akustiskajā Ceturtdienā gan nevarēsim parādīt, bet pavisam noteikti šo dziesmu dzirdēsim akustiskā izpildījumā.

Grupas muzikālais skanējums apzīmējams ar spēcīgām ģitāru skaņām, milzīgu devu enerģijas un pašu prieku par paveikto. Rokgrupas ak69 pirmsākumi meklējami 2002.gada sākumā. Pieci jauni entuziasti, tikko apguvuši instrumentu spēlēšanas pamatus, nodibināja grupu. Laika gaitā piedzīvoja vairākas sastāva izmaiņas līdz 2009.gadā nolēma ieturēt pauzi radošajā darbībā. Uz skatuves atkal parādījās 2011.gadā (starp citu, tieši togad viņi pagodināja Radio Valmiera, viesojoties pirmajā Akustiskās Ceturtdienas sezonā) un lūk, pāris gadus vēlāk nāk klajā arī viņu debijas albums.

Tātad tiekamies šajā Akustiskajā Ceturtdienā 17.janvārī, plkst.20.00. Starp citu, būs arī iespēja redzēt grupu uzstājoties, tā saucamajā pilnajā skaņā dienu pēc raidījuma, kad klubā Pie L Tipa, notiks apvienotais grupas ak69 debijas albuma Izlaidums un grupas Age Of Stones dzimšanas dienas afterparty. Nezinājātiem var izstāstīt, ka ak69 jau gadiem ir iepriekšminētās grupas draugi un atbalstītāji, un bieži redzēti uzstājoties uz vienām skatuvēm. Pēc piektdienas koncerta pasākuma apmeklētājus priecēs Radio Valmiera ētera balss Kriša Kāpostiņa pozitīvais rock/indie DJ sets dejām līdz rīta gaismai!

Radio Valmiera FM 106,8 Rīgā; FM 103,9 Madonā; FM 98,1 Valmierā; FM 96,4 Straupē; FM 93,5 Limbažos; FM 90,2 Alūksnē un FM 88,8 Salacgrīvā. Kā arī tiešraide internetā: www.radiovalmiera.lv   

Vairāk par grupu: http://draugiem.lv/ak69   

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)