Banner 980x90

Radio Valmiera "Akustiskajā Ceturtdienā" viesosies grupa "IndyGo"

Šīs nedēļas ceturtdienā, 20.septembrī, Radio Valmiera turpināsies raidījumu cikls Akustiskā Ceturtdiena un šonedēļ viesos esam uzaicinājuši pieredzes bagāto alternatīvās mūzikas grupu IndyGo.

Raidījuma sākums plkst. 20:00, tā atkārtojums nākamceturtdien, 27.septembrī.

Kā jau ierasts, Akustiskajā Ceturtdienā uzzināsim daudz jauna par kādu no latviešu grupām un radīsim akustiskā koncerta noskaņu it visur, kur vien skanēs Radio Valmiera. Iesaistīsim arī mūsu klausītājus un ļausim to visu apskatīt mūsu mājas lapā: www.radiovalmiera.lv (video tiešraide).

IndyGo pirmsākums datējams ar 2002.gada rudeni, kad sanākot kopā četriem radošiem jauniešiem tika uzsākti muzikālie meklējumi, kas šobrīd rezultējušies ar stabilu pozīciju prog-rock žanrā. Jāatzīst, ka gan Latvijā, gan pasaulē nav sevišķi daudz grupu, kas spēlētu attiecīgā žanra mūziku. IndyGo tas padodas visnotaļ kvalitatīvi un raidījuma gaitā noteikti arī noskaidrosim, ko vairāk par to, kas tas tāds prog-rock ir un kas dzīvo šīs mūzikas dimensijā.

Aptuveni gadu pēc kopā sanākšanas muzikālie meklējumi sāka attaisnoties. Vispirms – labi panākumi raidījumā Priekšnams ar dziesmu Pavasara mirkļi, pēc tam – arvien vairāk koncertu dažādos populāros roka klubos. Tam sekoja piedalīšanās dažādos festivālos un citos pasākumos, un kopš 2003.gada vien retais spēj iedomāties kādu vasaru, kad nav dzirdējis IndyGo spēlējam uz kādas brīvdabas skatuves. Un runājot par skatuvi, šķiet, ka uz tās IndyGo nekautrējas demonstrēt savas emocijas, lai arī skatuves aprīkojums tiek saudzēts, ko nevarētu sacīt par pašiem mūziķiem...

2005.gadā nāk klajā grupas debijas albums, kas tradicionāli nosaukts grupas vārdā – IndyGo.

Savukārt 2007.gadā pie klausītājiem nonāk otrais disks Under Construcion EP. Līdz 2009.gadam grupa darbojas visaktīvāk, sniedzot neskaitāmus koncertus visā Latvijā. Tad seko ilgāks klusuma brīdis un pēc krietnām izmaiņām sastāvā (no grupas pirmsākumiem šobrīd darbojas vien ģitārists Jānis Volinšteins un vokāls Mārtiņš Vaters) Indygo atgriežas 2011.gada nogalē ar singlu Matchstick Men. Vairāk par grupas dzīves gājumu uzzināsim jau šo ceturtdien 20.septembrī! Raidījuma sākums plkst. 20:00 un tā ietvaros sarunas, protams, papildināsim ar lielisku devu kvalitatīvas mūzikas!

Radio Valmiera FM 106,8 Rīgā; FM 103,9 Madonā; FM 98,1 Valmierā; FM 96,4 Straupē; FM 93,5 Limbažos; FM 90,2 Alūksnē un FM 88,8 Salacgrīvā. Kā arī tiešraide internetā: www.radiovalmiera.lv
Vairāk par grupu: http://indygo.lv/

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)