Banner 980x90

"Nordea" un DNB jaunveidojamā banka Baltijā vēlas būt nozīmīgs spēlētājs pensiju segmentā

Pilseta24.lv
Pilseta24.lv
"Nordea" un DNB jaunveidojamā banka Baltijā vēlas būt nozīmīgs spēlētājs pensiju segmentā, intervijā aģentūrai LETA pastāstīja jaunveidojamās bankas izpilddirektors Erki Rāzuke.

"Ja mēs apvienosim pensiju fondu naudu, kura jau pašlaik ir mūsu banku pārvaldībā, tad tas jau ir vairāk par vienu miljardu eiro. Tas ir viens no lielākajiem uzkrāšanas produktiem tirgū. Mēs gribam būt sekmīgi šajā segmentā," sacīja Rāzuke.

Viņš atklāja, ka banka būtu gatava naudu ieguldīt arī Baltijas ekonomikā. "Protams, ir jāatrod labas ieguldījumu proporcijas, bet tas ir vitāli nepieciešami - strādāt un atrast labas ieguldījumu iespējas arī šeit. Mēs esam vietējie spēlētāji, un tas nav labi, ja mēs šejienes pensiju fondu naudu tikai sūtam kaut kur prom. Vienlaikus mēs ļoti labi redzam, ka daudzas investīciju iespējas Baltijas valstīs joprojām nav attīstītas. Tādēļ mums ir jāstrādā ar dažādiem ieguldījumu fondiem, nekustamo īpašumu fondiem, iespējams, arī ar uzņēmumiem tiešā veidā," teica Rāzuke.

Savukārt, vaicāts par līzinga biznesa modeli, Rāzuke paskaidroja, ka līzinga pakalpojumus plāno sniegt atsevišķs uzņēmums, kā tas pašlaik ir ar "Nordea Finance". "Tas, protams, tiks stiprināts no DNB puses, bet mēs saglabāsim atsevišķu uzņēmumu, kurš strādās visās Baltijas valstīs," sacīja jaunveidojamās bankas izpilddirektors.

"Nordea" un "DNB bankas" Baltijas darbības apvienošanai vēl jāsaņem konkurences un finanšu tirgus uzraugu atļaujas. Apvienotā banka būs otrs lielākais spēlētājs Baltijas valstīs. Apvienotās bankas tirgus daļa Baltijas valstīs varētu būt aptuveni 20%, bet galvenā mērķauditorija būs vietējie uzņēmumi un uzņēmēji, stāstīja Rāzuke.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)