Banner 980x90

"Jysk": IKEA ienākšana Latvijā būtiskāk ietekmēs mazos mēbeļu tirgotājus un ražotājus

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Zviedrijas mēbeļu kompānijas IKEA ienākšana Latvijā būtiskāk ietekmēs vietējos mazos mēbeļu tirgotājus un ražotājus, aģentūrai LETA norādīja mājsaimniecības preču mazumtirgotāja SIA "Jysk Linnen'n Furniture" ("Jysk") vadītāja Baltijas valstīs un Baltkrievijā Dace Zundure.

Viņa uzskata, ka mēbeļu un mājas preču jomā tirgum Latvijā ir izaugsmes iespējas. Turklāt jauna spēlētāja ienākšana Latvijas tirgū, visticamāk, pamudinās cilvēkus vēl vairāk pievērst vērību savam dzīvesstilam un mājokļa labiekārtošanai.

"Daudzviet Ziemeļvalstīs "Jysk" un IKEA veikali atrodas līdzās un ar savu piedāvājumu veiksmīgi nodrošina plašākas izvēles iespējas interjera un mājas preču pircējiem. Runājot par iespējamām izmaiņām tirgū kopumā, varam atsaukties uz Lietuvas pieredzi, kur jauna un liela spēlētāja ienākšana visvairāk ietekmēja vietējos mazos mājas un interjera preču tirgotājus," skaidroja Zundure.

Pēc viņas domām, līdzīga situācija būs arī Latvijā.

"Uzņēmumus, kuri jau ir ieņēmuši savu stabilu vietu tirgū un ieguvuši savus pastāvīgos pircējus, izmaiņas jutīs salīdzinoši mazāk. Savukārt būtiskāk tas var ietekmēt vietējos mazos tirgotājus un ražotājus, kuriem ir salīdzinoši neliels apgrozījums un nepastāvīgs klientu skaits," atzīmēja Zundure.

LETA jau vēstīja, ka, investējot aptuveni 60 miljonus eiro, Latvijā nākamā gada augustā plānots atklāt Zviedrijas mēbeļu kompānijas IKEA veikalu. Veikala būvniecību Stopiņu novadā pie pašas Rīgas robežas, blakus Juglas ielas un Biķernieku ielas rotācijas aplim, plānots sākt šā gada pavasarī un to plānots pabeigt aptuveni pusotra gada laikā.

Zviedrijas mēbeļu un mājsaimniecības preču gigants IKEA 1943.gadā dibināja zviedrs Ingvars Kamprads. Patlaban uzņēmumam ir aptuveni 400 tirdzniecības vietas gandrīz 50 pasaules valstīs.

Baltijas valstīs pagaidām ir tikai viens IKEA lielveikals - 2013.gadā to atklāja Viļņā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)