Banner 980x90

"Cesvaines piens" plāno ražot kazas sieru

Foto: Evija Trifanova/ LETA
Foto: Evija Trifanova/ LETA
Piena pārstrādes uzņēmums AS "Cesvaines piens" plāno iegādāties katlu siera gatavošanai no kazas piena, projektā investējot 17 000 eiro, liecina ieraksts Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Tajā teikts, ka uzņēmums izsludina iepirkumu 1000 litru tilpuma katla un attiecīga aprīkojuma iegādei, lai nodrošinātu augstas kvalitātes kazas siera izgatavošanu.

Pretendentiem piedāvājums jāiesniedz līdz 15.jūlijam, savukārt projekta īstenošanas laiks ir 2017.gada marts.

Iepirkums tiek īstenots, izmantojot līdzfinansējumu no Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.-2020.gadam pasākuma "Investīcijas materiālajos aktīvos" apakšpasākuma "Atbalsts ieguldījumiem pārstrādē".

Jau ziņots, ka "Cesvaines piens" pērn ražošanas cehu paplašināšanā un modernizācijā investēja 456 550 eiro, savukārt šogad krējuma, siera un sviesta ražošanas iekārtās, kā arī notekūdeņu attīrīšanas sistēmas izbūvēšanā plānots ieguldīt ap 600 000 eiro.

Uzņēmums specializējas trīs tipu sieru - "Gouda", "Maasdam" un "Tilsiter" - gatavošanā, kā arī ražo sviestu, krējumu, mājas sieru "Ciba" un biezpienu.

"Cesvaines piena" apgrozījums 2014.gadā bija 10,33 miljoni eiro salīdzinājumā ar 9,24 miljoniem eiro iepriekšējā gadā, bet peļņa - 121 324 eiro salīdzinājumā ar 137 845 eiro zaudējumiem. Pagājušā gada finanšu datus uzņēmums vēl nav publiskojis.

"Cesvaines piens" dibināts 1994.gadā, pamatkapitāls ir 1,28 miljoni eiro, nodarbināto skaits - 117. Uzņēmuma akcijas pieder 67 akcionāriem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)