Banner 980x90

Portatīvie datori darbam un ikdienai

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Portatīvie datori ir veidoti tā, lai tos būtu viegli pārvietot. Līdz ar to šie datori ir ērti lietojami, strādājot ārpus biroja vai vienkārši sērfojot internetā. Tie ir kļuvuši par neatņemamu ikdienas sastāvdaļu daudziem. Ik gadu ražotāji portatīvos datorus papildina ar jaunām funkcijām, lai to lietošana būtu vēl efektīvāka.

Portatīvie datori ir ļoti populāri, jo tie ne tikai pilda stacionāro datoru funkcijas, bet arī vairāku stundu garumā var strādāt bez pieslēguma elektrībai, izmantojot tikai datora baterijā esošo enerģiju. Pateicoties savām funkcijām, tie ir izmantojami, lai
- spēlētu spēles;
- lietotu internetu;
- strādātu ar standarta ofisa programmām;
- izmantotu dažādas programmas failu apstrādei, rasēšanai u.c.

Padomi laba datora izvēlei
Tā kā portatīvais dators ir izmantojams gan darba vajadzībām, gan izklaidei, tas var daudz ātrāk nolietoties. Piemēram, dokumentu rakstīšanai un sērfošanai internetā nav nepieciešams jaudīgs dators, bet, ja Tu esi īsts kino mīlis un skaties augstas izšķirtspējas filmas, kā arī bieži spēlē datorspēles, tad Tev būs nepieciešams kas jaudīgāks. Tāpēc, pirms izvēlies datoru, apdomā, cik jaudīgs dators Tev ir nepieciešams, lai lieki nepārmaksātu par ierīci, kuras funkcijas nemaz nelietosi.

Datoru speciālisti, izvēloties datoru, iesaka vadīties pēc šādiem kritērijiem:
- displejs – portatīvie datori ir pieejami ar dažādu izmēru displejiem, visizplatītākais izmērs ir 15,6 collas. Tāpēc, ja bieži dodies izbraukumos, noteikti parocīgāks būs kompakta izmēra dators;
- atmiņa – šis ir viens no svarīgākajiem kritērijiem portatīvā datora iegādē. Jāņem vērā gan operatīvā, gan cietā diska (HDD) kapacitāte;
- baterijas mūžs – ja portatīvo datoru pārsvarā lieto ārpus mājas, piemēram, bibliotēkā vai parkā, ļoti labi, ja baterija tur vismaz 5 h bez elektrības padeves.

Šie ir tikai daži no kritērijiem, kas jāņem vērā, meklējot portatīvo datoru. Šī ierīce ir paredzēta ilgai lietošanai, tādēļ pirms iegādes ir būtiski apsvērt visas nianses un konsultēties ar kādu speciālistu.

Kur iegādāties jaunu portatīvo datoru?
Kad esi noskaidrojis, kādi parametri nepieciešami Tavam portatīvajam datoram, laiks to iegādāties. Visērtāk to izdarīt interneta veikalā Tehnoland.lv, kur tiek piedāvāti dažādu ražotāju portatīvie datori par izdevīgām cenām. Pieejami dažādu akciju piedāvājumi un atlaides. Jautājumu un neskaidrību gadījumā sazinies ar Tehnoland.lv komandu, kura Tev palīdzēs datora iegādē.

Ienāc Tehnoland.lv un izvēlies savu portatīvo datoru jau šodien!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)