Banner 980x90

Pirms došanās uz Pasaules čempionātu hokejā aicina pārbaudīt ceļošanas dokumentu derīgumu

Foto: Lita Krone/ LETA
Foto: Lita Krone/ LETA
Pirms došanās uz Pasaules čempionātu hokejā, kas šogad notiks Krievijā, Ārlietu ministrija aicina iedzīvotājus pārbaudīt savus ceļošanas dokumentus, aģentūru LETA informēja ministrijā.

Lai ieceļotu Krievijā, ir nepieciešams derīgs personu apliecinošs dokuments - Latvijas pilsoņa vai nepilsoņa pase. Savukārt bērniem papildus nepieciešama arī dzimšanas apliecība un notariāli apliecināta piekrišana bērna patstāvīgai izceļošanai no valsts, izceļošanai no valsts pilnvarotās personas pavadībā un citi nepieciešamie dokumenti.

Ārlietu ministrija vērš uzmanību, ka ar personas apliecību Krievijā ieceļot nevar. Turklāt Latvijas pilsoņiem vajadzīga arī vīza. Pasē jābūt vismaz divām brīvām lapām, kā arī pasei jābūt derīgai vēl vismaz sešus mēnešus pēc vīzas derīguma termiņa beigām. Tikmēr Latvijas nepilsoņi var ieceļot bez vīzas, taču uzturēšanās termiņš Krievijas teritorijā nedrīkst pārsniegt 90 diennaktis.

Ieceļojot Krievijā, Latvijas valstspiederīgajiem ir pienākums saņemt un aizpildīt migrācijas karti, kas jāiesniedz robežkontroles punktā, šķērsojot Krievijas robežu. Atgriežoties Latvijā, šī pati karte jānodod caurlaides punktā uz Krievijas robežas.

Informācija ceļotājiem pieejama arī Ārlietu ministrijas mājaslapā, kur ir publicēta informācija attiecībā uz ceļošanu, sniegti ieteikumi un brīdinājumi ceļotājiem, nodrošināta iespēja elektroniski reģistrēties konsulārajā reģistrā. Tāpat ministrija aicina ceļotājus lejuplādēt savā viedtālrunī mobilo aplikāciju "Ceļo droši".

Pasaules čempionāts notiks no 6.līdz 22.maijam Maskavā un Sanktpēterburgā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)