Banner 980x90

Piesaistot skolēnus no apkārtnes novadiem, Madonā skolēnu skaits varētu sasniegt 536

Valmiera, 27.okt., LETA. Skolēnu skaits Madonas skolās varētu sasniegt 536 skolēnus, tajā skaitā jauniešus no reorganizācijai ieteiktajām skolām Vecpiebalgas, Ļaudonas, Ērgļu, Jaunpiebalgas, Lubānas, Cesvaines un Atašienes vidusskolās, secināts pētījumā "Optimālā vispārējās izglītības iestāžu tīkla modeļa izveide Latvijā".

Par spīti augstajam obligāto centralizēto eksāmenu (OCE) indeksam – 56,8% - autori iesaka reorganizēt Ērgļu vidusskolu, norādot uz rūkošo skolēnu skaitu. Jaunieši no Ērgļiem tad varētu doties mācīties uz Madonu vai Koknesi.

Pētnieki arī skolēnu skaita un zemo rādītāju dēļ (OCE indekss 35%) iesaka reorganizēt Lubānas Ļaudonas vidusskolu. Norādot uz nepieciešamību noasfaltēt AS "Latvijas Valsts ceļi" posmu P82, autori pieļauj, ka jaunieši skolu varētu apmeklēt Madonā.

Reorganizācijai ieteiktas arī Lubānas un Cesvaines vidusskolas, pamatojoties uz to, ka arī tur sarūk skolēnu skaits. Lubānas vidusskolas OCE indekss ir 46,5%, Cesvainei – 49,8%. Turienes audzēkņiem arī ieteikts apmeklēt skolas Madonā.

Cesvaines vidusskolu ieteikts uzreiz padarīt par sākumskolu. Turienes skolēni varētu doties ne tikai uz Madonu, bet arī Gulbeni, lai iegūtu vidējo izglītību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)