Banner 980x90

Pētījuma "Karstie rēķini" ietvaros aicina ziņot par siltumenerģijas izmaksām daudzdzīvokļu namos (video)

"Karstie rēķini" ir unikāls mediju sadarbības projekts par siltumenerģijas izmaksām daudzdzīvokļu namos. Pirmo reizi pētījumā tik plašā mērogā piedalās vienlaikus gan mediji, gan arī iedzīvotāji. Mediju loma pētījumā ir veidot stāstus un vērst iedzīvotāju uzmanību uz dažādām siltuma patēriņa un apsaimniekošanas problēmām. Savukārt iedzīvotāji ir aicināti sūtīt savus apkures (apsaimniekošanas) rēķinus, palīdzot medijiem noteikt ar siltuma izmaksām saistītās problēmas un arī meklēt tām risinājumu.

Siltuma tēma šajā projektā izvēlēta, ņemot vērā tās nemainīgo aktualiāti, katru gadu sākoties apkures sezonai. Projekta mērķis ir apzināt cik lielas ir iedzīvotājiem piegādātās apkures izmaksas, kas tās veido un kā iespējams uzlabot situāciju - respektīvi, samazināt izmaksas.

Projekta ietvaros taps pozitīvie pieredzes stāsti, gan arī problēmstāsti.

Projektu un ienākošo informāciju koordinē Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centrs Re:Baltica.

"Karstie rēķini" ir pilotprojekts divām nozīmīgām un apjomīgām kartēm, ko šogad plānots palaist visā Latvijā. Tās ir "Noziedzības karte" un "Ātrās palīdzības karte", kuru koordinēs raidījuma Nekā Personīga producentu grupa sadarbībā ar Re:Baltica un SOCMAP.COM. Šīs kartes jau tiks veidotas ar nopietnu resursu piesaisti un strādās daudz ilgāku laika periodu.

"Karstie rēķini" pētījuma ietvaros sadarbības partneri - lielākie Latvijas mediji – ne tikai piedalās akcijas reklamēšanā, bet arī savstarpēji dalīs un veidos stāstus, ko iegūsim no siltuma kartē izliktās informācijas. Šāda sadarbība Latvijas mediju starpā izveidota pirmo reizi ar mērķi parādīt, ka lielie mediji ir ne tikai konkurenti, bet var būt arī sadarbības partneri. Sīvajos mediju izdzīvošanas apstākļos šis ir būtisks faktors, jo samazina resursu izmaksas, kas nepieciešamas projekta palaišanai un nodrošina daudz plašāku auditoriju.

Kas Tev jādara?
Atsūti savu apsaimniekošanas rēķinu. Atrodi savus pēdējos divus apsaimniekošanas rēķinus, kuros redzama mājas adrese, dzīvokļa platība un maksa par apkuri un silto ūdeni. Ja zini, pieraksti arī mājas siltumenerģijas piegādātāju un sūti mums.

Rēķinus vari nosūtīt trīs dažādos veidos:
* uz epasta adresi karstierekini@karstierekini.lv
* mājas lapā www.karstierekini.lv (spiežot uz pogu "Sūtīt rēķinu");
* pa pastu - akcijai "Karstie rēķini" Lomonosova ielā 1a, Rīga, Latvija, LV-1019.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)