Banner 980x90

Partiju kandidātu sarakstus pašvaldību vēlēšanām varēs sākt iesniegt ap aprīļa vidu

Pilseta24.lv
Pilseta24.lv
Partijas kandidātu sarakstus pašvaldību vēlēšanām varēs sākt iesniegt ap aprīļa vidu un šim procesam būs atvēlētas aptuveni desmit dienas, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apstiprinātā instrukcija vietējām vēlēšanu komisijām.

Pilsētu un novadu vēlēšanu komisijām būs jānosaka darba laiks kandidātu sarakstu pieņemšanai, nosakot sākumu ne agrāk kā 2017.gada 14.aprīlī un ka pēdējā kandidātu sarakstu pieņemšanas diena būs 24.aprīlis, kad vēlēšanu komisijai jāpieņem visi kandidātu sarakstu iesniedzēji, kas ieradušies attiecīgās vēlēšanu komisijas telpās līdz plkst.18.00, teikts "Latvijas Vēstnesī" publicētajā instrukcijā.

Paziņojumu par darba laiku kandidātu sarakstu pieņemšanai vēlēšanu komisijai līdz 10.aprīlim būs jāizliek pie attiecīgās domes ēkas, pašvaldības informācijas sniegšanas vietās, kā arī pie ēkas, kurā atrodas attiecīgā vēlēšanu komisija. Paziņojumu būs jāievieto arī pašvaldības mājaslapā.

Kandidātu saraksts un tam pievienojamie dokumenti būs jāsagatavo, izmantojot CVK noteikto lietojumprogrammu, teikts instrukcijā.

Instrukcijā noteikts pēc kādiem kritērijiem veicama sarakstu pārbaude, tajā skaitā, vai ir ievēroti likuma nosacījumi. Pārbaudes būs jāveic arī atbildīgajām valsts institūcijām.

Ja kandidātu saraksts un tam pievienotie dokumenti neatbildīs likumam, vēlēšanu komisija varēs pieņemt lēmumu par motivētu atteikumu pieņemt kandidātu sarakstu. Partijai šo sarakstu pēc tam vēl būs iespēja iesniegt atkārtoti noteiktajā pieņemšanas laikā.

Situācijā, kad attiecīgās domes vēlēšanām nebūs reģistrēts neviens kandidātu saraksts vai reģistrēts būs tikai viens kandidātu saraksts, vietējai vēlēšanu komisijai par to būs jāziņo CVK, kura par 10 dienām pagarinās kandidātu sarakstu iesniegšanas termiņu.

Pašvaldību vēlēšanas notiks jūnija sākumā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)