Banner 980x90

Par spīti salam lielākā daļa bērnu Madonas pusē apmeklējuši skolu

Piektdien, 8.janvārī, gaisa temperatūra Madonas novadā nokritusies pat zem mīnus 27 grādiem. Sasniedzot šādu gaisa temperatūru, vecākiem jāizvērtē- atļaut bērnam doties uz skolu vai nē.

Kā pilsētas informācijas portālu Madona24.lv informē Madonas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Edīte Miķelsone, Madonas Valsts ģimnāzijā vismazākais bērnu skaits piektdien bijis 8. un 12.klasē, kur uz mācībām ieradušies septiņi no 19 skolēniem.

Šajās klasēs procentuāli vairāk bērnu ir no apkārtējiem pagastiem, kas nozīmē, ka uz izglītības iestādi jāmēro krietni garāks ceļš. Savukārt lielākā daļa madoniešu izglītības iestādē esot ieradušies.

Madonas pilsētas 1.vidusskolā mazākais skolēnu skaits vērojams 1.-6. klašu grupās, taču klašu, kurā nebūtu neviena audzēkņa nav. Skolā mācās 700 bērni, no tiem 207 šodien nav ieradušies.

Madonas pilsētas 2.vidusskolā šodien uz mācībām ieradušies vairāk kā 50 % skolēnu. Vidusskolas vecuma posmā ieradušies gandrīz visi skolēni, atklāj skolas direktors Valentīns Rakstiņš. Mazāk bērnu šodien 5.-9. klašu grupās, daļēji tas skaidrojams arī ar bērnu dalību olimpiādēs.

Lai arī gaisa temperatūra Degumnieku pusē nokritusies zem mīnus 26 grādiem, Degumnieku pamatskolā šodien uz mācībām ieradušies 39 bērni no 51, arī uz pirmsskolas grupām atvesti gandrīz visi bērni.

Pozitīvais apmeklējums skaidrojams gan ar to, ka bērnus no mājām uz skolām nogādā autobuss, gan to, ka skolā gaidāms labdarības pasākums. Arī Vestienas pamatskolā šodien ieradušies gandrīz visi bērni, no 47 skolēniem ieradušies 42.  

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)