Banner 980x90

Par 37 000 eiro labiekārtota Ērgļu viduslaiku pils teritorija

Rīga, 11.dec., LETA. Biedrība "Ērgļu sirds" ir īstenojusi Ērgļu viduslaiku pils teritorijas labiekārtošanas projektu, kura finansējums bija 37 227 eiro, aģentūru LETA informēja komunikācijas konsultante Ksenija Mirošņika.

Galvenie Ērgļu viduslaiku pils teritorijas objekti un simboli būs Ērgļu un Tīzenhauzenu dzimtas dārgumu sargsuņi - to izgatavošanai izmantoti metāla stieņi, kuru kopējais svars ir 244 kilogrami. Labiekārtojot teritoriju, izveidota arī lapene.

Turīgā Tīzenhauzenu dzimta Ērgļu viduslaiku pilī saimniekojusi 400 gadus. Leģenda vēsta, ka Tīzenhauzenu dzimtas dārgumi vēl joprojām ir atrodami pils pazemē un tos sargā divi lieli dzelzīs kalti suņi. Ērgļu apkārtnes iedzīvotāji uzskata - kamēr vien šie dārgumi tiks nosargāti, pastāvēs arī Ērgļi.

Gan Ērgļu sargsuņi, gan lapene tapusi Latvijas Lauku attīstības programmas "LEADER" atbalstītā projektā.

Labiekārtotā teritorija tiks atklāta 15.decembrī plkst.12. Pasākumā spēlēs Ērgļu pūtēju orķestris diriģenta Pētera Leiboma vadībā. Pēc svinīgā sarīkojuma ikviens interesents tiks aicināts uz pasākuma neoficiālo daļu Stacijas telpās, kur būs iespēja neformālā gaisotnē uzzināt vairāk par pašu projektu, dalīties savos iespaidos par labiekārtoto Ērgļu viduslaiku pils teritoriju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)