Banner 980x90

Pabriks tiksies ar Madonas skolēniem

Piektdien, 13.septembrī, aizsardzības ministrs Artis Pabriks apmeklēs Madonas Valsts ģimnāziju un piedalīsies 15.Karoga svētkos pulkveža Oskara Kalpaka dzimtas mājās Ošupes pagasta "Liepsalās", pilsētas informācijas portālu Madona24.lv informēja Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departamenta Preses nodaļas vecākā referente Daina Ozoliņa.

Divu dienu ilgo Karoga svētku laikā skolēni piedalīsies sacensībās ar militāriem, sportiskiem un tūrisma uzdevumiem, erudītu konkursā par Latvijas vēsturi un kultūras mantojumu, kā arī nakts trasītē ar orientēšanās, vieglatlētikas, sporta spēļu elementiem.

Karoga svētku mērķis ir saglabāt latviskās kultūrmantojuma vērtības, stiprināt nacionālo pašlepnumu un paaudžu vienotību, to moto šogad ir "Uzzini, manto un nosargā!".

Pulkvedim Oskaram Kalpakam veltītie Karoga svētki viņa dzimtajās mājās "Liepsalās" notiek kopš 1998.gada 18.septembra, pateicoties Kalpaka brāļa meitas Ārijas Kalpaks-Grundmanes ieguldījumam "Liepsalu" atjaunošanā. Karoga svētkiem par devīzi ir izvēlēti Anšlava Eglīša vārdi - "Ko varu tev vēl, tēvzeme, par sirdi vairāk dot".

2013.gadā Aizsardzības ministrija piešķīrusi 2852 latus pulkveža Oskara Kalpaka piemiņas memoriāla "Liepsalas" apsaimniekošanai, lai nodrošinātu pirmā Latvijas Armijas virspavēlnieka pulkveža Oskara Kalpaka piemiņas saglabāšanu un veicinātu jaunatnes militāri patriotisko audzināšanu.

Starp Aizsardzības ministriju, Ošupes pagasta padomi, Pulkveža Oskara Kalpaka piemiņas fondu, Anitu Kalpaku-Borovkovu 2009.gada 29.jūnijā tika noslēgta vienošanās par sadarbību Oskara Kalpaka piemiņas uzturēšanā "Liepsalās", nodrošinot nekustamā īpašuma apsaimniekošanu, kā arī organizējot ikgadējos pasākumus.

Madona24.lv jau vēstīja, ka piektdien, 13.septembrī, un ceturtdien, 14.septembrī, norisināsies 15.Karoga svētki pulkveža Oskara Kalpaka dzimtas mājās Ošupes pagasta "Liepsalās".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)