Banner 980x90

Notiks "Cesvaines piena" akcionāru sapulce

Ceturtdien notiks piena pārstrādes uzņēmuma AS "Cesvaines piens" kārtējā akcionāru sapulce, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Sapulce notiks plkst.12 uzņēmuma telpās Cesvainē, Rūpnīcas ielā 1.

Plānots, ka akcionāri apstiprinās 2014.gada darbības pārskatu, kā arī ievēlēs 2015.gada pārskata revidentu.

Kā ziņots, "Cesvaines piena" valdes priekšsēdētāja Dzintra Simsone iepriekš informēja, ka uzņēmums šogad plāno par 10% palielināt ražošanas apjomus, visvairāk uzmanības pievēršot nišas produktiem.

Viņa arī atzina, ka pērnos finanšu rādītājus ietekmēs augustā noteiktais Krievijas eksporta aizliegums un tam sekojošais iepirkuma cenu un noieta tirgu kritums.

"Ar prognozēm šogad esam piesardzīgi, ņemot vērā Krievijas krīzes ietekmi uz iepirkuma cenām un produkcijas noietu. Tā kā trešā un ceturtā ceturkšņa rādītāji būtiski ietekmē gada kopējo ainu, jārēķinās, ka tieši šajā periodā 2014.gadā nozare piedzīvoja intensīvas svārstības un neskaidrības," atzina Simsone.

Jau ziņots, ka "Cesvaines piens" pērn ražošanas cehu paplašināšanā un modernizācijā investēja 456 550 eiro. Patlaban uzņēmums izgatavo trīs tipu - "Gouda", "Maasdam" un "Tilsiter" - sierus, kā arī sviestu, krējumu, mājas sieru "Ciba" un biezpienu.

"Cesvaines piena" apgrozījums 2013.gadā bija 9,24 miljoni eiro, kas ir 6% pieaugums, salīdzinot ar 8,74 miljoniem eiro iepriekšējā gadā. Uzņēmums 2013.gadā strādājis ar 137 844 eiro zaudējumiem, salīdzinot ar 177 971 eiro peļņu 2012.gadā.

"Cesvaines piens" dibināts 1994.gadā. Uzņēmuma akcijas pieder 67 akcionāriem. "Cesvaines piena" pamatkapitāls ir 1,28 miljoni eiro.

"Cesvaines piena" produkcijas galvenais izplatītājs ir AS "Siera nams". Uzņēmums nodarbina 109 darbiniekus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)