Banner 980x90

Naudas zīmes: igauņi zina, kā tērēt (video)

"Tieši budžeta politika, kādu izvēlējās mūsu valdība, bija galvenais iemesls, kāpēc mēs spējām ieviest eiro," uzskata komunikāciju aģentūras Corpore partneris Alars Tanklers.

Budžeta disciplīna palīdzēja Igaunijai saglabāt tās valsts parādu zemākajā līmenī Eiropas Savienībā, un liela loma bijusi arī sabiedrības līdzdalībai un izpratnei, ka izvēlēts pareizais ceļš.

"Budžeta politika, uzturot valsts finanses sabalansētas un raugoties, lai parādu līmenis saglabātos zems - šāda nostāja sabiedrībā ir ļoti populāra un tika atbalstīta. Kad cilvēki domā par valsts budžeta politiku, tad viņi tic, ka nedrīkstam tērēt vairāk nekā nopelnām, pārmēru paļaujoties uz aizņēmumiem no citām valstīm," stāsta A. Tanklers.

"Tam ir jābūt skaidram, lai tiktu pie labi funkcionējošas ekonomikas ar eiro, tāpat ir nepieciešami visi priekšnosacījumi - ir nepieciešama izaugsme, stabila ekonomika, rezerves un jābūt uzticamam partnerim investoru acīs. Tikai tad iespējams sasniegt labus rezultātus. Tas, ka esi daļa no eirozonas, dod iespējas tev tikt pie zināmiem labumiem, ja būs paveikts mājasdarbs. Eiro pats par sevi nav ātriedarbīgas brīnumzāles," norāda Nordea galvenais ekonomists Tonu Palms.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)