Banner 980x90

Mūžībā aizgājis scenogrāfs Slavis Strads

Otrdien, 19.novembrī, mūžībā aizgājis Madonas kultūras nama scenogrāfs Slavis Strads, pilsētas informācijas portāls Madona24.lv uzzināja Madonas novada pašvaldībā.

Vēl no rīta Slavis Strads kopā ar kolēģiem pulcējās Madonas kultūras namā, lai apspriestu, ko un kā labāk darīt un noformēt Arta Kumsāra pēdējai goda dienai. Viņam bija savs redzējums, domas, un visi paļāvās uz Slava zināšanām un pieredzi.

Uz Madonu viņš atnāca kā jauns, topošs mākslinieks, un mūžā lielāko daļu arī atdevi Madonai. Madonas kultūras nams, tā skatuve, aizkulises un darbnīca bija Slava otrās mājas. Diendienā plecu pie pleca ar dzīvesbiedri Skaidrīti viņš radīja, veidoja, darināja dekorācijas teātra izrādēm, koncertiem, zīmēji afišas. Bija izcils scenogrāfs ar smalku gaumes un stila izjūtu. Prasīgs pret sevi un savu darbu.

Madonas novada pašvaldība izsaka visdziļāko līdzjūtību Taviem vistuvākajiem cilvēkiem – sievai, Madonas kultūras nama direktorei Skaidrītei Stradei un dēlam Jurim, kā arī pārējiem tuviniekiem.  

Madona24.lv jau vēstīja, ka ceturtdienas, 14.novembra, agrā rītā Madonas novada pašvaldībā saņemta sēru vēsts – Aizsaules ceļos aizsaukts izcilais novadnieks, kora un simfoniskā orķestra diriģents, ilggadējs Madonas mūzikas skolas direktors, folklorists, sabiedriskais darbinieks un savas zemes patriots, Triju Zvaigžņu ordeņa V šķiras Atzinības krusta kavalieris Artis Kumsārs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)