Banner 980x90

Mazākumtautību projektiem Vidzemē pagarināts iesniegšanas termiņš

Pilseta24.lv
Pilseta24.lv
Valmieras novada fonds līdz 10.augustam pagarinājis pieteikumu iesniegšanas termiņu projektu konkursā "Mazākumtautību iniciatīvas Vidzemē", aģentūru LETA informēja Valmieras novada fonda valdes priekšsēdētājs Ansis Bērziņš.

Šajā jomā šobrīd ir saņemts tikai viens pieteikums, līdz ar to organizācijām ir iespēja startēt uz finansējumu tikpat kā bez konkurences, norādīja Bērziņš. Mazākumtautību projektiem pieejami 8000 eiro, bet projektus varēs īstenot no septembra līdz decembrim.

Projektu konkurss "Mazākumtautību iniciatīvas Vidzemē" paredzēts tieši dažādu tautību biedrībām, lai ļautu tām saglabāt un izkopt savas tautas identitāti un kultūras mantojumu, kā arī veicinātu cittautiešu pilsonisko līdzdalību.

"Rosinām domāt par aktivitātēm, kas ar mazākumtautību kultūru ļauj iepazīties arī latviešiem un pēc iespējas plašākai sabiedrībai. Jāatzīmē, ka 1500 eiro rezervēti tieši romu kultūras saglabāšanai un integrācijai," sacīja Bērziņš.

Konkursā var piedalīties ikviena Latvijā reģistrēta mazākumtautību biedrība un nodibinājums, kas pasākumus vēlas īstenot Vidzemē. Viens projekts var saņemt finansējumu līdz pat 3000 eiro. Konkursus pilnībā finansē Kultūras ministrija no Latvijas valsts budžeta. Pilna informācija, konkursa nolikums un pieteikumu veidlapa pieejama Valmieras novada fonda mājaslapas "www.vnf.lv" sadaļā "Īsteno ideju".

Šodien noslēdzās pieteikumu pieņemšana citās jomās. Konkursā "Vidzemes NVO iniciatīvas Latvijas simtgadei" iesniegti 17 pieteikumi, bet konkursā "Starpkultūru dialogs Vidzemē" - astoņi pieteikumi. Līdzīgi konkursi jau ir ieplānoti arī 2017. un 2018.gadā.

Valmieras novada fonds ir labdarības organizācija Valmieras apkaimē, tomēr arvien biežāk pasākumus īsteno visā Vidzemē. Fonda pamatdarbības joma ir ziedojumu piesaiste, lai atbalstītu vietējo iedzīvotāju iniciatīvas. 11 gadu laikā ar fonda, ziedotāju un dažādu institūciju atbalstu īstenoti ap 200 projekti. Ar Kultūras ministrijas atbalstu fonds turpina sniegt bezmaksas NVO konsultācijas, kā arī šoruden sāks plašākas diskusijas par nepieciešamību veidot NVO atbalsta centru Vidzemē.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)