Banner 980x90

Maija beigās slēgs pirmsskolas izglītības grupu Mārcienas pagastā

Rīga, 13.maijs, LETA. Ar 31.maiju slēgs pirmsskolas izglītības grupu Mārcienas pagastā, liecina Madonas novada domes sēdē pieņemtais lēmums.

Madonas novada Izglītības nodaļas vadītāja Solvita Seržāne informēja, ka pirmsskolas izglītības grupa Mārcienā ir pirmsskolas izglītības iestādes "Vārpiņa" struktūrvienība. "Vārpiņā" Sauleskalnā, Bērzaunes pagastā mācās 76 audzēkņi, savukārt Mārcienā - 12 audzēkņi.

"Mārcienas pagastā pirmsskolas grupu apmeklē bērni vecumā no viena līdz septiņiem gadiem. Šajā mācību gadā Mārcienas grupu pabeidz divi bērni, kuri dosies uz 1.klasi skolā. Pašlaik Mārcienas apvienotajai grupai nav iesniegts neviens pieteikums, tādēļ nākamajā mācību gadā to apmeklētu desmit bērni. Grupā ir apvienoti seši vecumi. Katram vecumam ir noteikti mācību aspekti, ar nelielu bērnu skaitu un atšķirīgiem vecumiem to ir grūti nodrošināt. Tāpat arī ieviešot kompetencēs balstīto mācību saturu, mācību darbu nevarēs pilnvērtīgi īstenot. Apgrūtināts ir mūzikas skolotāja un logopēda darbs," teica Seržāne.

Pašlaik 15 audzēkņi no Mārcienas pagasta jau apmeklē pirmsskolas izglītības iestādi "Vārpiņa", Sauleskalnā, kas atrodas piecus kilometrus no Mārcienas. Nokļūšanai uz izglītības iestādi tiek nodrošināts arī pašvaldības transports.

Seržāne stāstīja, ka vienota izglītības procesa organizēšana pirmsskolas izglītības iestādes "Vārpiņa" telpās Sauleskalnā sekmētu bērnu mācības atbilstošā vecumposmā, pilnvērtīgu mācību un audzināšanas darbu, nodrošinātu plašāku atbalsta personāla un materiāltehniskās bāzes pieejamību, kā arī sekmētu pedagogu sadarbību jaunā izglītības satura ieviešanā.

Pirms deputāti pieņēma lēmumu par Mārcienas pirmsskolas izglītības grupas slēgšanu, situāciju viņi izskaidrojuši bērnu vecākiem, kuri to uzņēmuši ar sapratni, pret slēgšanu iebildušas divu bērnu mammas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)