Banner 980x90

Madoniete Kitija Auziņa PK 3.posmā rollerslēpošanā izcīna 3.vietu

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Piektdien, 12.augstā, Madonā notikušajā Pasaules kausa trešajā posmā rollerslēpošanā 200m sprintā brīvajā stilā junioru konkurencē Latvija otro gadu pēc kārtas tika pie godalgotas vietas, jo 19 dalībnieču vidū trešā bija madoniete Kitija Auziņa, tiekot pie pirmās godalgas, pilsētas informācijas portāls Madona24.lv uzzināja Madonas novada pašvaldībā.

Tikmēr vīriešiem pieaugušo grupā pusfināla astotniekā no 30 dalībniekiem iekļuva un septīto vietu ieguva Artūrs Brants, arī sasniedzot savu labāko rezultātu. Divas uzvaras sprintā nopelnīja Itālija, bet pa vienai Norvēģija un Baltkrievija.

Otro gadu pēc kārtas pasaules kausa posmā Madonā pirmajā no trim sacensību dienām dalībnieki sacentās 200m sprintā uzkalnā Raiņa ielā pilsētas centrā. Uz Latvijas posmu bija ieradies vislielākais dalībnieku skaits, kāds bijis šajā sezonā, pārspējot Zviedrijas un Horvātijas posmu. Madonā sacentās 92 slēpotāji no 11 valstīm. 200m sprintā dalībnieki vispirms pa vienam veica kvalifikācijas braucienu, nosakot 16 labākos, kas vēlāk turpināja cīņu ceturtdaļfinālā, kur jau sacentās izslēgšanas braucienos pa četri katrā, diviem ātrākajiem no katra brauciena tiekot tālāk nākamajā kārtā un finālā startējot labākajiem četriem. Tas nedaudz atšķiras no ierastās sistēmas, kur izslēgšanas braucienos sacenšas viens pret vienu, finālā tiekot tikai diviem labākajiem.

Lielākās cerības mums saistījās ar junioru grupu sievietēm. Jau pēc kvalifikācijas, kur tika uzrādīts otrais laiks (27,27 sekundes, +0,92 s), Kitija Auziņa pieteicās uz godalgotu vietu. Ceturtdaļfinālu un pusfinālu viņa pārvarēja mierīgi, iekļūstot finālā, kur 20 gadus vecā madoniete kādus 150m līdzīgi cīnījās ar Jeļizavetu Burcevu par otro vietu, bet beigu daļā tomēr Krievijas pārstāve bija ātrāka. Savukārt apsteidzot otro Krievijas slēpotāju, Kitija izcīnīja trešo vietu. Līdz ar to otro gadu pēc kārtas pasaules kauss Madonā sākas ar godalgoto vietu Latvijai, jo pērn junioriem uzvarēja madonietis Raimo Vīgants, kurš pirms nedēļas PK 2.posmā Zviedrijā krita un satraumētā ceļgala dēļ šoreiz diemžēl Madonā nevar startēt. Tikmēr uzvaru svinēja 15 gadus vecā Itālijas talantīgā rollerslēpotāja Alba Mortanja. Tieši aiz fināla 5.vietā palika pasaules kausa līdere Emma Laršona no Zviedrijas, kura spēcīgāka ir distancē, bet sešinieku noslēdza otra labākā no Latvijas un otra jaunākā dalībniece no visām juniorēm – 16 gadus vecā Patrīcija Eiduka no Vecbebriem.

Pieaugušo grupā vīriem otro gadu pēc kārtas pusfināla astotniekā iekļuva cēsnieks Artūrs Brants, kurš kvalifikācijā bija sestais (22,55 sekundes; +1,66 s), bet ceturtdaļfināla braucienā, cīnoties ar trim krieviem, nosprintoja divus kaimiņzemes pārstāvjus un kā otrais no sava brauciena iekļuva pusfinālā, kur palika pēdējais otrajā braucienā un beigās ierindojās 7.vietā, kas ir viņa augstākā vieta PK posmos. Indulis Bikše palika 22.vietā, bet no viņa tiek gaidīts daudz labāks rezultāts sestdien un svētdien. Finālā triumfēja pagājušā gada uzvarētājs un šā gada pirmo divu posmu sprintā pirmo vietu ieguvējs Emanuels Bekis no Itālijas, kurš aiz sevis atstāja pagājušā gada finālistu Dmitriju Voroņinu no Krievijas, bet lietuviešus iepriecināja Modestas Vaičulis, kurš kvalifikācijā bija tikai septītais, bet spēja iekļūt finālā, kur, apsteidzot zviedru Ēriku Silfveru, arī dienvidu kaimiņiem nodrošināja godalgoto trešo vietu. Muguras sāpju dēļ piektais palika pasaules čempions un kvalifikācijā otro laiku uzrādījušais norvēģis Ragnars Andresens. 

Sievietēm, kur pirmo reizi sezonā dalībnieču skaits pārsniedza divdesmit, nevienai no Latvijas neizdevās iekļūt pusfināla astotniekā, vislabāko rezultātu uzrādot 12.vietu ieņēmušajai Ingai Dauškanei. Finālā, kur netika šīs sezonas pirmo divu sprintu uzvarētāja Liza Bolcana no Itālijas, pirmās divas vietas ieguva baltkrievietes, kuras šķīra pāris centimetri, Marijai Nedjuhinai pārspējot Valencinu Kaminskaju, kamēr trijnieku noslēdza pagājušā gada pasaules čempione juniorēm rollerslēpošanas sprintā Olga Letučeva no Krievijas. Pasaules kausa līdere Sandra Ulsone noslēdza sešinieku. 

Junioriem, kur sacentās 20 dalībnieki, pārākumu nodemonstrēja norvēģis Sigurds Reigstāgs, tiekot pie trešās sprinta uzvaras šosezon. Otro vietu ieguva itālis Frančesko Bekis, kurš pērn finālā krita un palika ceturtais, bet 2015.gadā Madonā otro vietu ieguvušais zviedrs Alfrēds Buskvists šoreiz par pakāpienu zemāk, knapi pārspējot kvalifikācijā trešo laiku uzrādījušo ukraini Ivanu Marčišaku. Latvija bija ļoti tuvu pusfinālam, bet ceturtdaļfinālā labākais no mūsējiem cēsnieks Kārlis Liepiņš tikai par centimetru vai diviem piekāpās zviedram Strīdam un savā braucienā ieņēma trešo vietu, kas beigās deva 10.vietu. tūdaļ aiz pasaules kausa kopvērtējuma līdera Markusa Fredriksona. 

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)