Banner 980x90

Madonas vidusskolu reorganizācijas pretinieki neierodas uz tiesas sēdi

Valmiera, 9.marts, LETA. Šodien Administratīvajā rajona tiesā Valmieras tiesu namā pēc būtības tika izskatīta lieta pret Madonas 1. un 2.vidusskolas apvienošanu, taču uz tiesas sēdi nebija ieradušies pārstāvji no "Madonas pilsētas 2.vidusskolas atbalsta biedrības".

Paskaidrojums prombūtnei saistījās ar atrašanos ārpus valsts, bet viņu pārstāvis advokāts Jānis Avotiņš esot atvaļinājumā.

Viens no "Madonas pilsētas 2.vidusskolas atbalsta biedrības" argumentiem lietas ierosināšanai ir tas, ka Madonas Valsts ģimnāzijas telpas, kurās iecerēts izvietot daļu no jaunizveidotās Madonas vidusskolas, ir pārāk šauras un slikti vēdināmas. Biedrības pārstāvji atsaukušies uz Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) teikto, ka, apvienojot abas skolas, bērniem būtiski pasliktināsies mācību apstākļi.

Uz to pašvaldības pārstāves tiesā norādīja, ka, apvienojot abas skolas, vecajās ģimnāzijas telpās tiks veikti remontdarbi, tās paplašinot un pievienojot vēl papildu 900 kvadrātmetru. Tāpat ģimnāzijas ēkā iecerēts izvietot specializētos mācību kabinetus, piemēram, vizuālajai mākslai, ķīmija, fizikai, tādēļ skolēniem, attiecīgi plānojot, tur vajadzētu uzturēties tikai reizi nedēļā.

Tāpat pašvaldības pārstāve uzsvēra, ka VBTAI teiktajam ir viedokļa raksturs un ka telpas atzītas nevis par nepiemērotām, bet gan nepietiekamām, ko būvniecības laikā arī labos.

Tāpat "Madonas pilsētas 2.vidusskolas atbalsta biedrība" agrāk norādīja, ka reorganizācijas plāns ir pārāk sasteigts, taču pašvaldības pārstāves atzīmēja, ka sarunas par Madonas 1. un 2.vidusskolas apvienošanu sāktas jau 2014.gadā.

Pašvaldības pārstāvji tiesas sēdē teica, ka reorganizācija notiktu pakāpeniski – sākotnēji skolas apvienojot administratīvā līmenī un gadu vēlāk arī fiziski. Izskanēja arī solījums, ka apvienošanas gaitā jau nokomplektētās klases netiks izjauktas vai nošķirtas no to audzinātājiem.

Pašvaldības ieskatā, skolu apvienošana novērsīs grūtības nokomplektēt klases un pavērs iespējas uzlabot izglītības programmu piedāvājumu, piemēram, ieviešot dabas zinātņu klasi.

Jau vēstīts, ka Madonas pašvaldība iecerējusi apvienot Madonas 1. un 2.vidusskolu, izveidojot Madonas vidusskolu. Pašvaldība uzsvērusi, ka pamats pārmaiņu īstenošanai ir kopējā demogrāfiskā situācija gan pilsētā, gan novadā, kā arī nepieciešamība sakārtot, nākotnē racionāli izmantot un noslogot pilsētas skolu ēkas, tostarp pilnveidot un atjaunot materiāltehnisko bāzi. Pašvaldība norādīja, ka, apvienojot Madonas pilsētas 1. un 2.vidusskolu, tiktu veikta skolu sistēmas reorganizācija Madonas pilsētas skolu sistēmā. Reorganizācijas rezultātā abu skolu izglītības darbinieki turpinātu darbu apvienotajā skolā.

Pret šo ieceri iestājas vairāku bērnu vecāki no abām skolām. Pērn septembrī vairāki Madonas pilsētas 1. un 2.vidusskolas bērnu vecāki un "Madonas pilsētas 2.vidusskolas atbalsta biedrība" vērsās ar pieteikumu Administratīvajā rajona tiesā.

Administratīvā rajona tiesa noraidīja lūgumu apturēt Madonas domes lēmumu. Sūdzības iesniedzēji lēmumu pārsūdzēja. Rajona tiesa blakus sūdzību pieņēma un nosūtīja izskatīšanai uz Administratīvo apgabaltiesu, kas arī to noraidīja.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)