Banner 980x90

Madonas Valsts ģimnāzijas komanda iekļūst mācību uzņēmumu finālā

Londonā noslēdzies Junior Achievement - Young Enterprise Europe Skolēnu mācību uzņēmumu (SMU) fināls, kurā pulcējās labākie SMU no 35 Eiropas valstīm, tostarp Madonas Valsts ģimnāzijas komanda, pilsētas informācijas portālu Madona24.lv informēja "Junior Achievement - Young Enterprise Latvija" mārketinga vadītāja Sintija Lase.

Ar biznesa izglītības biedrības Junior Achievement - Young Enterprise Latvija un Swedbank atbalstu Latviju konkursā pārstāvēja Madonas Valsts ģimnāzijas SMU Dream Sleep. Jaunieši Londonā izpelnījās īpašu uzmanību - SMU Dream Sleep bija vieni no retajiem, kurus tiešraidē intervēja BBC One, bet Dream Sleep dalībniece Zane Radžēle saņēma Alumni Leadership Award.

No 200 skolēniem, kuri piedalījās SMU Eiropas finālā, tikai labākie indivīdi saņēma rakstisku uzaicinājumu Alumni Leadership Award konkursa intervijai ar starptautisko žūriju, to skaitā arī divi latviešu SMU Dream Sleep dalībnieki - Mairis Gailums un Zane Radžēle. Pēc žūrijas kopvērtējuma tieši Zane bija viena no 17 starptautiskajiem jauniešiem, kuri tika sumināti kā titula Alumni Leadership Award ieguvēji.

"Piedalīšanās JA-YE Latvija Skolēnu mācību uzņēmumu programmā man ir devusi pieredzi, par kādu iepriekš varēju tikai sapņot - būt Londonā, uzstādīt savu SMU stendu Hilton viesnīcā, doties uz tikšanos ar amerikāņu uzņēmēju, filmēties BBC un vēl tikt izvirzītai Alumni Leadership Award! Kad decembrī dibinājām firmu, es nevarēju iedomāties, ka nokļūsim līdz pat finālam Londonā un varēsim savu produktu parādīt ne tikai citu valstu pārstāvjiem un žūrijai, bet arī BBC ziņās. Darbojoties SMU, esmu pilnveidojusi savas komunikācijas un prezentēšanas prasmes, kā arī nedaudz sapratusi, kas ir bizness. Un tas viss noticis praktisku darbību laikā, kas, manuprāt, ir svarīgākais apmācības procesā - darīt un pašam saprast, kas ir kas. Dalība SMU programmā ir pierādījusi, ka man ir nepieciešamās prasmes un domāšanas virziens, lai atrastu savu ceļu uzņēmējdarbībā," atzīst Alumni Leadership Award ieguvēja Zane Radžēle. Tuvā nākotnē viņa domā turpināt studēt uzņēmējdarbību, lai iegūtu arī diplomu šajā jomā.

SMU Dream Sleep starptautiskajā konkursā piedalījās ar savu produktu - ceļošanai īpaši piemēroto spilvenu "pakaviņš", un uz Londonu Dream Sleep bija devušies četru dalībnieku sastāvā: uzņēmuma vadītājs Mairis Gailums, grāmatvede Zane Radžēle, kā arī ražošanas procesa vadītājas - Sintija Toma un Sinda Kalniņa. Jauniešus uz Londonu pavadīja arī viņu skolotāja - SMU konsultante Iveta Vabule.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)