Banner 980x90

Madonas slimnīcai uzdāvina jaundzimušo intensīvās aprūpes sistēmu

Valmiera, 10.okt., LETA. Pētera Avena fonds "Paaudze" Madonas slimnīcas dzemdību nodaļai dāvājis jaunu jaundzimušo intensīvās aprūpes sistēmu un ierīci mazuļu dzirdes pārbaudei, aģentūru LETA informēja fonda pārstāvji.

Intensīvās aprūpes aparāts ir aprīkots ar sildītāju un stabilizēs jaundzimušā stāvokli tūlīt pēc dzimšanas. Ierīce spēs palīdzēt gan iznēsātiem zīdaiņiem, gan kritiski slimiem mazuļiem reanimācijā.

Savukārt ierīce jaundzimušo dzirdes pārbaudei pielieto otoakustiskās emisijas metodi, ar kuras palīdzību tiek pētīta iekšējās auss funkcionēšana, vai nav traucēta tās darbība. Speciālists izmeklējuma laikā var konstatēt bojājumu auss gliemezī, anatomiskas auss izmaiņas vai vidusausī sakrājušos šķidrumu.

Pērn Madonā atjaunota dzemdību nodaļa, kurā ierīkota dzemdību zāle ar aprīkojumu ūdens dzemdībām, jaundzimušo palāta un labierīcības cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Tolaik Pētera Avena fonds "Paaudze" slimnīcai uzdāvināja ultrasonogrāfijas iekārtu, ar kuru iespējams agrīni atklāt sirdskaites jaundzimušajiem.

"Protams ir pamatoti, ka mēs turpinām atbalstīt Madonas dzemdību nodaļu. Tagad, kad nodaļa uzņem vēl vairāk pacientu, tai ir jāspēj nodrošināt labākā aprūpe un ārstēšana. Mums ir patiess prieks, ka varam uzlabot šo tik svarīgo dzīves brīdi - pasaulē nākšanu. Lai jaunajām māmiņām un mazuļiem, tas būtu pēc iespējas ērtāks un laimīgāks, mēs arī turpmāk turpināsim sniegt atbalstu," komentē Igors Bass, Pētera Avena labdarības fonda "Paaudze" vadītājs.

"Mūsu slimnīcas ārstu galvenā prioritāte ir pacientu labsajūtas uzlabošana, laicīga slimības diagnoze un efektīva ārstēšana. Vienlaikus profesionalitātes viena no sastāvdaļām ir izmantot ārstēšanā mūsdienu jaunākās tehnoloģijas. Tāpēc es un mani kolēģi esam īpaši pateicīgi Pētera Avena fondam par ziedojumu. Jaunās ierīces uzlabos ārstu darba ikdienu, bet galvenais, tās sniegs efektīvu ārstēšanu mūsu vismazākajiem pacientiem," skaidro Madonas slimnīcas valdes priekšsēdētājs Artis Stuburs.

Slimnīca Madonā dibināta 1931.gadā, tā ir viena no Latvijas neatliekamās medicīniskās palīdzības slimnīcām, kurā galvenokārt tiek sniegta veselības aprūpe bijušā Madonas rajona novadu pacientiem, savukārt lielo locītavu protezēšanu veic visas valsts pacientiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)