Banner 980x90

Madonas novada pašvaldība: Pārkāpums Madonas jaunatnes un sporta skolas medicīna punktā nav pieļauts apzināti

Valmiera, 17.okt., LETA. Pārkāpums Madonas jaunatnes un sporta skolas medicīnas punktā nav pieļauts apzināti, un pašvaldība strādās pie tā, lai atjaunotu medpunkta darbību, aģentūrai LETA apliecināja Madonas novada pašvaldības Izglītības nodaļas vadītāja Solvita Seržāne.

Faktiski medpunkta funkcijas pildīja viena māsiņa, pie kuras skolas apmeklētāji varēja vērsties pēc medicīniskās palīdzības. Seržāne stāstīja, ka medicīnas punkts strādājis kopš 2009.gada un, attīstoties normatīvajiem aktiem, kaut kas iespējams esot palaists garām, kā dēļ arī pieļauts pārkāpums.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Veselības inspekcija (VI) apturējusi nereģistrēta veselības punkta darbību Madonas bērnu un jaunatnes sporta skolā, Gaujas ielā 13.

Kā norādīja VI, pārkāpuma būtība ir fakts, ka šis veselības punkts ir nereģistrēta ārstniecības iestāde.

Atsaucoties uz Ārstniecības likumu, VI skaidro, ka ārstniecības iestādes vai tās struktūrvienības darbību vai sniegto veselības aprūpes pakalpojumu var apturēt bez iepriekšēja brīdinājuma, ja ārstniecības jomu regulējošo normatīvo aktu pārkāpumu dēļ rodas draudi cilvēku veselībai un dzīvībai.

Savukārt pēc šī likuma ārstniecības iestādes ir ārstu prakses, valsts un pašvaldību iestādes, saimnieciskās darbības veicēji un komercsabiedrības, kas reģistrētas ārstniecības iestāžu reģistrā, atbilst normatīvajos aktos noteiktajām obligātajām prasībām ārstniecības iestādēm un to struktūrvienībām un nodrošina ārstniecības pakalpojumus.

Tāpat VI norādījusi, ka Ārstniecības likumā noteikts, ka ar ārstniecību drīkst nodarboties tikai tādas ārstniecības iestādes, kas atbilst ārstniecības iestādēm un to struktūrvienībām noteiktajām obligātajām prasībām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)