Banner 980x90

Madonas novada dome: Pašvaldības skolās trūkst skolēnu

Pašvaldības skolās trūkst skolēnu, aģentūrai LETA atklāja Madonas novada pašvaldības Izglītības nodaļas vadītāja Solvita Seržāne.

Viņa informēja, ka, analizējot Madonas pilsētas skolās 7.-12.klases piepildījumu, jāsecina, ka šobrīd skolēnu skaits nav pietiekams Madonas pilsētas 2.vidusskolā, kā arī svārstīgs tas ir Madonas pilsētas 1.vidusskolā, lai efektīvi varētu veidot mūsdienīgu, tehniski augstā līmenī aprīkotu un ar kvalificētu personālu nodrošinātu apmācības procesu 7.-12.klases līmenī.

Plānots, ka 2017.gada 1.septembrī (vai 2018.gada 1.septembrī) tiks izveidota Madonas pilsētas vidusskola, apvienojot līdzšinējo Madonas pilsētas 1.vidusskolu un Madonas pilsētas 2.vidusskolu. Madonas pilsētas vidusskola atrastos tagadējās Madonas pilsētas 1.vidusskolas telpās un Madonas Valsts ģimnāzijas ēkā. Lai sakārtotu un modernizētu mācību vidi, apvienojot Madonas vidusskolas, tiktu piesaistīts ERAF finansējums 798 000 eiro apmērā. Madonas pilsētas vidusskolā plānoti no 40 līdz 44 klašu komplekti (šobrīd Madonas pilsētas 1.vidusskolā - 29 klašu komplekti, Madonas pilsētas 2.vidusskolā - 15 klašu komplekti) ar skolēnu skaitu klasē no 22 līdz 26.

Savukārt Madonas Valsts ģimnāzija tiktu pārcelta uz līdzšinējo Madonas pilsētas 2.vidusskolas ēku. Ģimnāzijas telpu jautājumu nav izdevies atrisināt no 2004.gada, kad tika izstrādāts piebūves projekts, bet valsts investīciju finansējums netika piešķirts. Pašlaik Madonas Valsts ģimnāzijas mācību process tiek organizēts 6 ēkās - Valdemāra bulvārī 2a, īrētās telpās Raiņa ielā 6, sporta stundas un pasākumi notiek Madonas sporta centrā, mūzikas stundas Madonas mūzikas skolā, kultūras pasākumi tiek organizēti Madonas kultūras namā, bet ģimnāzistu ēdināšana - Madonas pilsētas 1.vidusskolā.

ERAF projektu laikā valsts ģimnāzijām ir plānots finansējums, Madonas Valsts ģimnāzijai tas būtu 1 325 000 eiro apmērā, bet, risinot ģimnāzijas telpu jautājumu, pašvaldība vēlas, lai ieguldījums būtu mērķtiecīgs un ilgtermiņā attīstību veicinošs.

Pašvaldībā atgādina, ka pamats pārmaiņu realizēšanai ir kopējā demogrāfiskā situācija gan pilsētā, gan novadā, kā arī nepieciešamība sakārtot, nākotnē racionāli izmantot un noslogot pilsētas skolu ēkas, tostarp pilnveidot un atjaunot materiāltehnisko bāzi.

Apvienojot Madonas pilsētas 1. un 2.vidusskolu, tiks veikta skolu sistēmas reorganizācija Madonas pilsētas skolu sistēmā. Reorganizācijas rezultātā abu skolu izglītības darbinieki turpinās darbu apvienotajā skolā.

Madonas pilsētas 1. un 2.vidusskolas administratīvie un tehniskie darbinieki, apvienojot skolas, būs dubultā skaitā, tādēļ skolu reorganizācijas rezultātā tiks veikta administratīvo un tehnisko darbinieku skaita samazināšana atbilstoši Darba likuma 101.panta pirmās daļas 9.punktam, pirms tam gan veicot šo darbinieku izvērtēšanu atbilstoši Darba likuma 108.pantā iekļautajām tiesību normām, līdz ar to daļa administratīvo un tehnisko darbinieku varēs turpināt darbu pēc skolu reorganizācijas.

Pašvaldībā uzskata, ka Madonā uz skolu tīkla sakārtošanu ir jāskatās kompleksi, analizējot visus kritērijus un to savstarpējo saistību un līdzsvarotas attīstības iespējas visa novada mērogā. Iecerētās pārmaiņas nav vieglas, bet arī cita risinājuma, kas nodrošinātu ne vien pastāvēšanu, bet arī izaugsmi, situācijai nav.

Madona24.lv jau vēstīja, ka Madonas pilsētas 2.vidusskolas direktors Valentīns Rakstiņš ir pārliecināts - Madonā ir pietiekami daudz bērnu, lai neviena skola netiktu slēgta.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)