Banner 980x90

Madonas muzejā skatāma izstāde "Gaismas noplūde"

Sestdien, 21.martā, plkst.13.00 Madonas muzeja Izstāžu zālēs tiks atklāta Ingunas Irbes - Krolles izstāde "Gaismas noplūde".

Pati māksliniece Inguna Krolle - Irbe stāsta, kā tapusi šī izstāde:

"Darbu kolekcija veidota tieši šai izstāžu zālei, tieši šim gadījumam. Darbi tapuši divu gadu laikā. Ideja par Kosmosu un Visumu jau nodarbinājusi autoru ilgāku laiku. Izstāde ir kā atskats uz radošās aktivitātes jomu- glezniecību, kas attīstīta paralēli grafikas un video paņēmieniem.

Par ideju kopumā: Gaismas noplūde. Sākotnēji šis vārdu salikums radās pats no sevis, nezinot savas izcelsmes dzirksti. Kāda gan debesīs gaismas noplūde - kur valda Bezgalība?.. Bet jau trīs mēnešus vēlāk, piepeši- atklāsme. Viss vienkārši. Mēs katrs, ikviens, kas dodam savu mīlestību - dodam gara spēku, -esam Gaismas avots, no kura plūst Bezgalīgā Gaisma.

Iesākumā bija Lielā Gaisma - Visa sākums.Mēs esam daļā tās.

Zvaigznes, kas bezgalībā dzimušas, pašas izstaro savu. Pastāv arī tādi, kuri sevī uzsūc, uzņem, uzkrāj, lai dotu, uzpildītu; tos sauc – Saules baterijas (vai tās jebkad ir iespējams pārpludināt ar Gaismu, jeb, vai tās ir kā nebeidzamas nepiepildāmības sūkļi?).

Eju savu soli Bezgalības dimensijā, līst Gaisma.

Par tēmu: Zvaigznes ir filozofiski tēli, kur katrs no tiem savā goda vārdā saukti: Čūska, Pūķis, Jaunava, Dvīnis, Herkuless... To atrašanās vieta ir izcelsmes brīdis – dzimšana un reizē kustība centrbēdzes vektorā no Lielās Gaismas, izvēloties savu trajektoriju.

Kosmiskās gaismas baterijas, kā atkarības pilni vērotāji-tver katru Gaismas staru savas eksistences pamatojumam.

Lielā Galaktika elpo savu mūžīgās atjaunotnes elpu, dzemdinot jaunas un jaunas zvaigznāju sistēmas. Pieņēmums par kārtību ir tikai relatīvs, jo attīstība ir Lielā Haosa meita. Bet tieši Haosam esam pateicīgi par Sākumu un Gaismu.

Par video demonstrējumu: Piecas filmas, sākot ar 2012. līdz 2014. Tēma - Mūžība. Iedvesmas cēlonis-mūzika. Katra no filmām ietver konkrētu skaņdarba atklāsmi krāsu vīzijās. Sižets atspoguļo mākslinieces radošās darbības vadošo tēmu – Mūžība un šis brīdis, kas novesti līdz simbolam – aplim. Aplis, kā tēls transformāciju savirknējumā. Aplis, vai liels punkts – ir viskodolīgākais un būtiskākais, kas var raksturot visu un jebko. Bezgalība."

Izstāde Madonas muzejā būs apskatāma no 21.marta lūdz 10.maijam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)