Banner 980x90

Madonas muzejā atklās Silvas Linartes gleznu izstādi

No 20.jūlija līdz 8.septembrim Madonas muzeja izstāžu zālēs būs apskatāma Silvas Linartes izstāde, pilsētas informācijas portālu Madona24.lv informēja mākslas izstāžu organizatore Monta Cimdiņa.

Izstādes atklāšana un tikšanās ar mākslinieci sestdien, 20.jūlijā plkst.12.00.

Jāatzīst, ka šī nav pirmā reize, kad Madonas muzejā ir izstādītas mākslinieces gleznas. Muzeja vecajās telpās, Valdemāra bulvārī 18, 1979.gadā bija apskatāma gleznotājas personālizstāde. Kopš iepriekšējās izstādes ir pagājuši jau vairāk kā 30 gadi un lielākajai daļai skatītāju šī būs pirmā iepazīšanās ar Linartes mākslu.

Māksliniece ir dzimusi 1939.gada 26.februārī Daugavpils rajona Līksnas pagastā skolotāju ģimenē, kas ir tiešā radniecībā ar ievērojamajiem Latgales pirmās atmodas darbiniekiem, brāļiem Skrindā, garīdzniekiem un literātiem. Bērnība un skolas gadi pavadīti izsūtījumā Sibīrijā. Atgriežoties Latvijā Silva uzsāk mācības Rīgas Lietišķajā mākslas vidusskolas interjera nodaļā, pēc tam studē Latvijas Mākslas akadēmijā pedagoģijas nodaļā.

Strādājusi par pasniedzēju Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolā, Rēzeknes Lietišķās mākslas vidusskolā, Baltijas Krievu institūtā un Daugavpils Mākslas vidusskolas "Saules skolā". No 1992.gada līdz 2001.gadam bija Daugavpils pilsētas galvenā māksliniece. Šobrīd gleznotāja dzīvo dzimtas mājās Daugavpils rajona Kalupes pagastā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)