Banner 980x90

Madonas muzejā atklās Annas Aizsilnieces izstādi "Etnogrāfija"

Sestdien, 6.jūnijā, plkst.14.00 Madonas pilsētas svētku ietvaros Madonas muzeja izstāžu zālēs tiks atklāta Annas Aizsilnieces izstāde "Etnogrāfija".

Izstādes kataloga ievadā Anna raksta: "Kolekcija radīta ar domu iedvesmot sabiedrību apzināties esošos resursus, tos radoši izmantot un integrēt, vienlaikus saglabājot savu nacionālo identitāti un ceļot pašapziņu. Kolekcijas izgatavošanai pamatā izmantoti klasiski linu un vilnas apģērbi, radot tautas tērpu proporcijām, krāsām un sajūtām atbilstošu tērpu komplektus. Pārstrādājot apģērbus, mainīta to identitāte. Bikses kļuvušas par svārkiem vai krekliem, žaketes par villainēm, jostas par vainagiem. Kolekcijai izmantots: 64 bikses, 60 jostas, 37 krekli, 16 žaketes, 14 šalles, 10 džemperi, 4 tamborētas sedziņas,  3 mēteļi, 2 kleitas, 2 kaklasaites, ap 2000 santīmu, ap 1000 pretestību, 80 spuldzītes, 65 atslēgas, 20 velosipēdu zobrati un gultņi, 4 transformatori, 4 lustras, sauja uzgriežņu".

Muzejs aicina ikvienu palūkoties uz atšķirīgu piegājienu tautastērpu gatavošanā.

Izstāde Madonas muzejā būs aplūkojama līdz 19.jūlijam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)