Banner 980x90

Madonas jaunieši gūst panākumus Latvijas Jaunatnes ziemas Olimpiādē

Ērgļos ir noslēgusies Latvijas Jaunatnes ziemas Olimpiāde, kura notika jau divdesmito reizi. To ik gadu organizē Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) sadarbībā ar Ērgļu novada domi. Otro vietu skolu kopvērtējumā šogad izcīnīja Madonas pilsētas 1.vidusskola, kuras kontā ir pa piecām zelta, sudraba un bronzas medaļām

Kā pilsētas informācijas portālu Madona24.lv informēja Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) preses sekretārs Mārtiņš Mālmeisters, skolu komandu kopvērtējumā uzvaru otro reizi pēc kārtas izcīnīja Alūksnes novada vidusskola, kas šogad mājās aizveda septiņas zelta, vienu sudraba un divas bronzas godalgas. Alūksnes jaunieši Olimpiādes kopvērtējumā ir triumfējuši otro reizi pēc kārtas, turklāt šajā reizē augstāko kalumu medaļu skaits ir lielāks, līdz ar to godam nopelnīta pirmā vieta skolu komandu kopvērtējumā.

Kopumā olimpiāde kopumā pulcēja 1088 dalībniekus, 104 skolu komandās no 38 pašvaldībām.

Otro vietu skolu kopvērtējumā šogad izcīnīja Madonas pilsētas 1.vidusskola, kuras kontā ir pa piecām zelta, sudraba un bronzas medaļām. Jāpiezīmē, ka iepriekšējā ziemas Olimpiādē Madonas pilsētas 1.vidusskolas sportisti kopvērtējumā ierindojās vien 10.vietā. Savukārt šoreiz trešo vietu ir izcīnījuši Madonas Valsts ģimnāzijas skolēni, kuri mājās pārveda trīs zelta, piecas sudraba un divas bronzas godalgas.

Vismaz vienu medaļu šajās sacensībās izcīnīja 49 skolu komandas. Ar visu medaļu kopvērtējumu ir iespējams iepazīties "olimpiade.lv".

Jāpiezīmē, ka sacensībās viskuplāk pārstāvēta bija Rīgas Valsts vācu ģimnāzija, kas uz Olimpiādi bija atvedusi 53 aktīvākos skolēnus. Šai skolai jau vairākus gadus ir viskuplākā delegācija. Rīgas Valsts vācu ģimnāzijas sporta skolotāja ir "Gada sporta skolotāja Latvijā 2012" Iveta Daude un viņa atzīst, ka skolēni nav speciāli jāmotivē piedalīties sportiskās aktivitātēs. Lai piedalītos Olimpiādē, skolā notiek pat īpaša atlase, lai izvēlētos labākos, kuri dosies uz Latvijas Jaunatnes ziemas Olimpiādi. Viens no atlases kritērijiem ir skolēna sekmes mācībās.

Olimpiādes medaļu komplekti tika sadalīti sešos sporta veidos - distanču slēpošanā, kalnu slēpošanā, biatlonā, hokejā, snovbordā un slidošanā. Savukārt Latvijas Jaunatnes ziemas Olimpiādes kamaniņu sporta sacensības notiks nākamās nedēļas nogalē Siguldā
Šajā gadā Olimpiādes distanču slēpošanas sacensībās uz starta stājās vairak nekā 300 dalībnieki, biatlonā piedalījās 95 jaunie sportisti. Viešūra kalnā startēja 212 kalnu slēpotāji un 105 snovbordisti, bet Ērgļu vidusskolas slidotavā spēkiem mērojās 125 ātrslidotāji.

Savukārt hokeja turnīrā par Olimpiādes godalgām cīnījās 16 komandas, kas kopā pulcēja 133 dalībniekus. Jāpiezīmē, ka hokeja turnīrā bija pārstāvētas arī jaunietes, jo pieteikuma sarakstos varēja atrast divas meitenes.

Hokeja turnīra finālā tikās Tukuma Raiņa ģimnāzija un Rīgas Imantas vidusskolas jaunie hokejisti. Interesantā un aizraujošā spēlē Olimpiādes zelta godalgas tika Tukuma Raiņa ģimnāzijas spēlētājiem. Jāpiezīmē, ka spēles uzvarētājs tika noskaidrots tikai pēc spēles metienu sērijā. Spēlē par trešo vietu Rīgas Valsts vācu ģimnāzija uzvarēja Rīgas Valsts 3.ģimnāziju un tika pie bronzas medaļām.

Latvijas Jaunatnes ziemas Olimpiāde ir vienīgais kompleksais sporta pasākums Latvijā, kurā mūsu jaunā paaudze var izbaudīt Olimpisko gaisotni un nostiprināt Olimpiskos ideālus. Tās mērķis ir noteikt labākos jaunos sportistus un labākās izglītības iestādes Olimpiskajos ziemas sporta veidos, kā arī sekmēt jaunatnes sporta attīstību Latvijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)