Banner 980x90

Madonas ģimnāzistes iepazīstas ar nākotnes profesijām

Trešdien, 5.martā, AS "Grindeks" viesojās Madonas Valsts ģimnāzijas 10.klases skolnieces Lauma Iesalniece un Paula Kaufelde, kuras "Profesiju dienas skolēniem" ietvaros iepazinās ar mikrobiologa un ķīmijas tehniķa – analītiķa profesijām Kvalitātes kontroles laboratorijā, pilsētas informācijas portālu Madona24.lv informēja "Grindeks" Komunikācijas departamenta vadītāja Laila Kļaviņa.

Savā pieteikuma vēstulē Lauma Iesalniece rakstīja, ka jau vairākus gadus interesējas par dabaszinībām, īpaši ķīmiju un bioloģiju, tāpēc arī savu nākotni vēlas saistīt ar profesiju, kas saistīta ar šīm nozarēm. Lauma vēlas iepazīties tuvāk tieši ar mikrobiologa profesiju, jo tā apvieno viņas mīļākos mācību priekšmetus: ķīmiju un bioloģiju. Viņa uzskata, ka darbs, kurš patīk, ir labākais, ko var vēlēties. Lauma "Profesiju dienas" uzskata par lielisku iespēju iepazīties tuvāk ar šo profesiju.

Vērtējot uzņēmumā "Grindeks" pavadīto dienu, Lauma atzīmēja, ka visvairāk paticis darboties pašai: "Bija interesanti savām rokām uz barošanas platēm sajaukt vielas, mikroskopā pētīt gatavos uzsējumus, dažādas mikroorganismu kolonijas. Uzzināju, kā veic telpu, ūdens un gaisa mikrobioloģisko kontroli, jo zāļu ražotnē visam un visur ir jābūt ļoti tīram. Arī mikrobioloģijas laboratorijas telpās viss bija izcili sterils".

Savukārt Mikrobioloģijas grupas vecākā mikrobioloģe Linda Priedīte uzteica Laumu par uzņēmību un vēlmi pašai visu pamēģināt: "Tā kā Lauma mācās vēl tikai 10.klasē, tad viņai, protams, vēl daudz laika pārdomām par to, kādu studiju virzienu izvēlēties pēc skolas beigšanas. Bet es ļoti priecājos, ka jaunieši jau ļoti savlaicīgi sāk par to domāt, un izmanto iespējas iepazīt savas iecerētās nākotnes profesijas klātienē".

Arī Paula Kaufelde savā pieteikumā atzīst, ka jau ilgāku laiku viņu saista tieši ķīmija. Tas ir mācību priekšmets, kas viņai padodas vislabāk. Šobrīd Paula nodarbojās ar zinātniski pētnieciskā darba izstrādi par glikozes-fruktozes metabolismu organismā. Paula uzskata, ka dalība "Profesiju dienu" projektā ir iespēja papildināt praktiskās zināšanas ķīmijā, kas viņai ļaus gūt labākus rezultātus mācībās.

Stāstot par uzņēmumā gūtajiem iespaidiem, Paula uzsvēra, ka viņai ļoti patikusi atmosfēra un cilvēki laboratorijā, kurā viņa šodien viesojās: "Biju patīkami pārsteigta, ka uzņēmumā strādā tik daudz jauniešu. Mans "darbaudzinātājs" Aigars pacietīgi un ļoti interesanti skaidroja un rādīja visu, kas saistīts ar ķīmiķa darbu laboratorijā. Sapratu, ka nopietni jāpievēršas valodu apguvei, jo pārsvarā darbā nepieciešamā terminoloģija ir angliski. Priecājos, ka bija iespēja gūt ieskatu ne tikai ķīmijas tehniķa –analītiķa darba specifikā, bet viesojāmies arī hromatogrāfijas, mikrobioloģijas un citās kvalitātes kontroles laboratorijās, jo ķīmiķa darba pienākumi katrā no tām tomēr atšķiras."

Arī Hromatogrāfijas grupas ķīmijas tehniķis-analītiķis Aigars Pisarjonoks, pie kura viesojās Paula Kaufelde, bija priecīgs gan par to, ka Paulai patika viss šajā dienā redzētais, gan par to, ka šī diena arī viņam pašam bijusi interesanta: "Tā bija lieliska iespēju nedaudz izrauties no ikdienas darba rutīnas, vēlreiz pastāstīt pats sev un arī citiem, ko tad es te īsti daru. Un, ja Paulai šī diena kaut nedaudz viesa skaidrību par to, vai ķīmiķa profesija viņai varētu būt piemērota, tad mans prieks ir divtik liels." 

 /><br />
<br />

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)