Banner 980x90

Madonas ģimnāzijas skolniece iepazīstas ar "Grindeks"

Trešdien, 17.aprīlī, AS "Grindeks" viesojās Madonas ģimnāzijas skolniece Krista Zvirgzdiņa, kura "Profesiju dienas skolēniem" ietvaros iepazinās ar farmaceita darbu Gatavo zāļu formu izstrādes laboratorijā, pilsētas informācijas portālu Madona24.lv informēja "Grindeks" Komunikācijas departamenta vadītāja Laila Kļaviņa.

Savā pieteikuma vēstulē Krista Zvirgzdiņa rakstīja, ka viņu interesē zāļu ražošanas process, un viņa labprāt iepazītos ar "Grindeks", jo tas šobrīd ir vadošais farmācijas uzņēmums Baltijā. Savu turpmāko nākotni Krista domā saistīt ar farmāciju, un lai pārliecinātos, ka izdarītā izvēle ir pareiza, Krista vēlas iepazīties ar ķīmiķa ikdienu, darba pienākumiem un iespējām.

Pēc uzņēmumā "Grindeks" pavadītās dienas, Krista savus iespaidus raksturo šādi: "Diena pagāja ļoti ātri, uzzināju daudz ko jaunu, jo visi šeit bija ļoti atsaucīgi . Man patika, ka daudz ko varēju pamēģināt pati, un šodien iegūtā informācija man noteikti noderēs domājot par studiju virziena izvēli nākotnē." 

"Grindeks" Gatavo zāļu izstrādes laboratorijas vadītāja vietniece Dzintra Saukāne: "Kristu šodien iepazīstināju ar dažādām gatavo zāļu formām, tabletēšanas procesu un kopīgi veicām arī dažādas tablešu kvalitatīvās analīzes – sairšanas, nobiruma, cietības un vidējās masas noteikšanu. Krista visā notiekoša piedalījās ar lielu interesi, un ceru, ka šodiena viņai palīdzēja rast atbildi uz jautājumu, vai farmaceita profesija viņai varētu būt piemērota."

"Profesiju dienas skolēniem" ir īpaši uz karjeru ķīmijas un farmācijas nozarē orientēts projekts, kuru organizē "Grindeks", un kas šogad norisinās no 1.februāra līdz pat 10.maijam. Projekta laikā "Grindeks" piedāvā iepazīt desmit, ar farmācijas nozari tieši saistītas, profesijas. Ņemot vērā lielo skolēnu atsaucību un farmācijas ražošanas uzņēmuma specifiku un reglamentēto darbību, konkrētā profesijas izzināšanas diena tiek izvēlēta, savstarpēji pielāgojot uzņēmuma un katra skolēna iespējas laikā no februāra līdz maijam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)