Banner 980x90

Madonas FIBA 3x3 basketbola komandai bronza Latvijas čempionātā

Publicitātes foto/ Foto: Madona.lv
Publicitātes foto/ Foto: Madona.lv
Sestdien un svētdien 16.un 17.jūlijā Rīgas centrā pie Brīvības pieminekļa risinājās Eiropas U18 čempionāta kvalifikācijas turnīrs un Latvijas piektais atklātais čempionāts FIBA 3x3 basketbolā. Bez interesantām basketbola spēlēm skatītājiem un nejaušajiem garāmgājējiem notika izklaides priekšnesumi un konkursi.

Kā pilsētas informācijas portāls Madona24.lv uzzināja Madonas novada pašvaldībā, Latvijas čempionāts risinājās deviņās grupās- Pro grupa, Amatieru grupa, Sieviešu grupa, U18 grupa-puiši, U15 grupa- puiši, U15 grupa- meitenes, U13 grupa- puiši, U13 grupa- meitenes, U11 jauktā grupa.

Pro grupā par Latvijas čempioniem kļuva komanda "Tava ģērbtuve",kuras sastāvā spēlēja madonietis Mikus Sokolovs kopā ar Jāni Antropu, Agni Čavaru, Mārtiņu Šteinbergu. Uzvara izcīnīta 18 Latvijas, Igaunijas, Lietuvas un Krievijas komandu konkurencē. Par izcīnīto uzvaru Mika komanda saņēma medaļas un papildus balvu– ceļazīmi uz FIBA Pasaules 3x3 tūres "Challenger" turnīru Lugano (Šveice).

Abās dienās Latvijas čempionātā startēja arī Madonas BJSS komandas. Pirmajā dienā jaunu pieredzi un pozitīvus iespaidus brauca gūt 2006.gadā dzimušie madonieši Markuss Peilāns, Pēteris Supe, Markus Peilāns un Sanijs Dagnis Lietavietis, kuri kā gadu jaunāki startēja U-11(2005.g.dz.) grupā.

U-18 jauniešu grupā Madonas BJSS pārstāvēja divas komandas. Jau 1/4finālspēlē abām komandām bija savstarpējā cīņa. No turpmākās cīņas izkrita komanda Madona-1 (L.Lazdiņš, G.Vizāns, A.Jurkāns). Pusfinālā komanda Madona cieta minimālu zaudējumu Rīgas DSN komandai, bet uzvara spēlē par bronzas medaļām. Par bronzas medaļniekiem Latvijas čempionātā kļuva R.Čakstiņš, K.Ķeveris, E.Pētersons, N.Dzelzkalējs.

Otrajā dienā čempionātā U-13 (2003.g.dz.) grupā startēja trīs Madonas BJSS komandas. Komanda "Madona-JAM" veidota spēļu prakses iegūšanai, un pēc trīs apakšgrupas cīņām A.Meščerskis, M.Lācis, J.Matušonoks cīņas beidza.

Komanda "Madona-MEK" ( M.Zeltkalns, K.Safronovs, E.Priževoits) cīņas beidza 1/16finālā. Komanda-"ERA" (E.Skuja, A.Šilinskis, R.Ostrovskis) parūpējās par ļoti pozitīvu pārsteigumu-uzvarot apakšgrupas spēlēs Rēzeknes novada un A.Kraukļa VEF komandas, tad arī 1/8finālā,gan 1/4finālā Rīgas komandas iekļuva četru labāko komandu pulkā. Spēlējot bez maiņām un šajā gadījumā trūkstot garajam spēlētājam, zaudējums pusfinālā Bauskai un spēlē par 3.vietu Rīgas VEF komandai izcīnīta augstā 4.vieta 27 komandu konkurencē.

Sestdienas vakarā basketbolisti baudīja šovu un vēroja kā "Slam Dunk" konkursā uzvaru izcīna LBL3 spēlētājs - rēzeknietis Renārs Bulduris un kā metienu konkursā piedalās madonietis Emīls Pētersons.

Starp Latvijas čempionāta spēlēm, kuras risinājās sešos laukumos-papildus basketbolisti juta līdzi Latvijas U-18 jauniešu izlašu startam Eiropas U18 čempionāta kvalifikācijas turnīram.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)