Banner 980x90

Madonas 1.vidusskola iekļūst "Samsung Skola nākotnei" finālā

Pēc intensīvām piecu mēnešu digitālajām apmācībām bezmaksas programmā "Samsung Skola nākotnei", Madonas 1.vidusskolas skolotāji atzīti par vieniem no digitālajām pārmaiņām un inovācijām atvērtākiem skolotājiem Latvijā, pilsētas informācijas portālu Madona24.lv informēja akcijas organizatori.

Tie ir skolotāji, kuri sīvā 30 skolu konkurencē uzrādīja labākos rezultātus un izstrādāja pārliecinošākos projektus, kā ar tehnoloģijām uzlabot skolēnu sasniegumus mācībās un radīt skolās mūsdienīgu un radošu vidi.

"Samsung Skola nākotnei" programmas finālā 22.maijā tiksies un par 10 000 eiro jaunākajām Samsung tehnoloģijām sacentīsies skolotāji no Bauskas sākumskolas, Dobeles Valsts Ģimnāzijas, Ludzas pilsētas ģimnāzijas, Madonas 1.vidusskolas, Mālpils internātpamatskolas, Rīgas 6.vidusskolas, Talsu 2.vidusskolas, Ulbrokas vidusskolas, Valmieras vājdzirdīgo bērnu internātvidusskolas - attīstības centra un Zemgales vidusskolas.

Lai motivētu skolēnus un ar digitālo tehnoloģiju palīdzību mācības padarītu par aizraujošu piedzīvojumu, skolotāji ir iecerējuši skolās radīt interaktīvo muzeju, ierīkot digitālās klases, attīstīt tālmācības iespējas, risināt zīmju valodas tulku problēmas vājdzirdīgiem bērniem un radīt virtuālu mācību vidi bērniem ar attīstības traucējumiem.

Savukārt komunikācijai ar skolēniem, skolotāji saredz iespēju vēl plašāk nodarbību laikā izmantot sociālos tīklos, bet intereses veicināšanai stundās izmantot interaktīvus uzskates materiālus – infografikas un prezentācijas. Tāpat skolotāji ir apņēmušies palīdzēt apgūt digitālās prasmes arī citiem skolotājiem, skolēniem un viņu vecākiem, savās skolās un novados rīkojot radošās nodarbības.

Skolotāju sniegumu programmā vērtēja izglītības jomas eksperti – Latvijas Universitātes rektors prof. Mārcis Auziņš, "Iespējamā misija" pārstāvji, publicists Pauls Bankovskis, Rīgas Tehniskās universitātes pasniedzējs un mūziķis Kārlis Kazāks, UNESCO LNK izglītības sektora vadītāja Ilze Dalbiņa un citi.

"Samsung Skola nākotnei" fināls notiks 2014.gada 22.maijā. Tajā desmit finālisti prezentēs digitālos pārmaiņu projektus savām skolām un programmas žūrija noteiks radošāko, pārliecinošāko un motivētāko skolu, kas saņems 10 000 eiro jaunākajām Samsung tehnoloģijām. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)