Banner 980x90

Lubānas jaunā luterāņu draudzes mācītāja ordinācija Rīgas Doma baznīcā

Publicitātes foto
Publicitātes foto

31.oktobrī Rīgas Doma baznīcā tika ordinēts Lubānas luterāņu draudzes mācītājs Reinis Bikše, pilsētas informācijas portālu Madona24.lv informēja Lubānas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Butlere.

1517.gada 31.oktobrī Mārtiņš Luters pie Vintenbergas baznīcas durvīm piestiprināja rakstu ar 95 tēzēm. Tēzes iesākās ar aicinājumu baznīcai atgriezties no maldiem. Reformācijas doma vēsta – katru dienu mums jāatjauno sava ticība un jāturas pie Dievam dotajiem solījumiem.

31.oktobrim ir arī otrs apzīmējums – Reformācijas svētki. Mūsdienās Reformācijas svētki nav zaudējuši savu nozīmi un tiek atzīmēti ar kādu svarīgu notikumu.

Šogad Reformācijas svētkos Latvijas Evaņģeliski luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags Rīgas Doma baznīcā ordinēja divus jaunos mācītājus. Ordinēts tika arī Lubānas luterāņu draudzes mācītājs Reinis Bikše, kas līdz ordinēšanai kalpoja kā evanģēlists.
 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)