Banner 980x90

Lubānas amatierteātra "Priekšspēle" festivālu vasara

Lubānas amatierteātrim "Priekšspēle" 2015.gada vasara ir bijusi piesātināta ar daudziem skaistiem amatierteātru festivāliem, pilsētas informācijas portālu Madona24.lv informēja Lubānas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Butlere.

14.jūnijā amatierteātris piedalījās Latvijas mazpilsētu un pagastu amatierteātru svētkos Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzeja Latgales zemnieku sētā ar Konstances Miķelsones situāciju komēdiju "Jāju dienu, jāju nakti!". Šeit bija iespēja izbaudīt sajūtas, ko sniedz izrādes spēlēšana tai piemērotā vidē. Tika izmantota Latgales zemnieku saimes māja un pagalms, izrādes dekorācijas tika atstātas mājās, paņemti līdzi vien izrādei nepieciešamie rekvizīti.

5.jūlijā ar iepriekšminēto izrādi teātris uzstājās Balvu pilsētas parka estrādē starptautiskā klasiskās dramaturģijas festivālā amatierteātriem "Ķiršu dārzs" ietvaros. Balvos ir milzīga estrādes skatuve un aktieriem uz tās spēlēt bija liels izaicinājums, kas veiksmīgi arī realizējās. Šajā festivālā "Priekšspēle" piedalījās jau otro reizi.

"Jāju dienu, jāju nakti" izrāde tika nospēlēta arī starptautiskā amatierteātru un pūtēju orķestru festivālā "Hepenings – 2015" pie Gulbenes muzeja. Šajā festivālā teātris piedalījās jau ceturto reizi.

Ar Aldo Nikolai traģikomēdiju "Taurenīt, taurenīt!" šovasar amatierteātris piedalījās divos festivālos: Valda Lūriņa režijas meistarklases absolventu izrāžu festivālā 18.jūlijā Morē un starptautiskajā amatierteātru festivālā "Spēles prieks 2015" 1.augustā Limbažos. Uz šo festivālu uzaicinājumu piedalīties amatierteātris saņēma pirmo reizi.

Dalība šāda veida festivālos sniedz iespēju redzēt kvalitatīvas citu amatierteātru izrādes, pabūt kopā ar citiem amatierteātriem, iedvesmoties, smelties pozitīvas emocijas un uzlādēt savas baterijas. Tas ir stimuls turpināt iesākto. Lai nokļūtu uz starptautisku amatierteātru festivālu kā "Ķiršu dārzs", "Hepenings" vai "Spēles prieks" ir jāsaņem organizatoru uzaicinājums. Festivāla organizatori ļoti rūpīgi veic festivāla izrāžu atlasi un, ja teātris saņem uzaicinājumu, tas ir arī darba kvalitātes novērtējums. "Priekšspēlei" tā ir arī liela atbildības sajūta, attaisnot tai izrādīto uzticību un pēc iespējas labāk šo izrādi festivālā parādīt. Dalība festivālos ir liels izaicinājums, jo izrādes tiek rādītas dažādos spēles laukumos, dažādos dienas laikos: gan agri no rīta, gan vēlu naktī, taču gandarījums par paveikto, skatītāju aplausi un gaviles silda aktieru sirdis.

Amatierteātra "Priekšspēle" režisore Ilze Kraukle saka: "Paldies, maniem aktieriem par izturību un sapratni! Paldies, Lubānas novada pašvaldībai un kultūras namam par atbalstu! Augustā aktieri atpūtīsies, lai ar jauniem spēkiem rudenī gatavotos savai jubilejai, jo 2016.gadā amatierteātris "Priekšspēle" svinēs 20 gadus."

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)