Banner 980x90

LU reģionālajās filiālēs aizpildīti 19% studiju vietu

Rīga, 22.jūl.,LETA. Latvijas Universitātes (LU) reģionālajās filiālēs aizpildītas 202 studiju vietas, kas ir 19% no visām pieejamajām 1070 vietām.

2017.gadā LU pārņēma Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas (RPIVA) reģionālās filiāles. Šobrīd astoņās reģionālajās pilsētās studenti par maksu apgūst lielākoties ar izglītības jomu saistītas profesijas.

Alūksnes filiālē aizpildīti vien 6,5% studiju vietu, Bauskas filiālē 26% studiju vietu, Cēsu filiālē 18,5%, Jēkabpils filiālē 22%, Kuldīgas filiālē 15%, Madonas filiālē 11,33%, Tukuma filiālē 45%, bet Ventspils filiālē aizpildīti 10% studiju vietu.

LU filiālēs uzņemšanas rezultāti ir ievērojami labāki nekā pērn, aģentūrai LETA sacīja LU Reģionālā centra direktore Gunta Kraģe. Viņa informēja, ka šogad studiju vietas LU filiālēs ieguva 202 reflektanti, bet pērn tie bija 126 reflektanti. Tradicionāli filiālēs lielākais reflektantu pieplūdums novērojams papildu uzņemšanā, tāpēc universitāte vēl paredz studentu skaita pieaugumu.

"Studentu piepildījums LU filiālēs ir atšķirīgs no 50 līdz pat 370 studentiem un to ietekmē dažādi savstarpēji ietekmējoši faktori - iedzīvotāju blīvums reģionā, pieprasījums pēc konkrētiem speciālistiem pašvaldībā un nodarbinātības iespējas," skaidroja Kraģe. Viņa sacīja, ka lielākā aktivitāte uzņemšanā LU filiālēs parasti vērojama augusta mēnesī, līdz ar to uzņemšana turpināsies līdz augusta beigām.

Vaicāta par to, vai universitātei ir izdevīgi uzturēt šādas filiāles, Kraģe skaidroja, ka LU filiāles darbojas uz pašfinansēšanas principa un pašlaik filiāļu finansiālā darbība vērtējama kā pozitīva.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)