Banner 980x90

Linda Broka: skolotājiem jāmeklē jaunas idejas, lai uzlabotu izglītošanu

Ar uzsaukumu "Mūsdienīgs skolotājs iesaista, aizrauj, ieinteresē" uzņēmums Samsung Electronics Baltics ir izsludinājis pieteikšanos vērienīgai digitālo prasmju mācību programmai skolotājiem Samsung Skola nākotnei.

Uzņēmums to īsteno partnerībā ar Iespējamo misiju, un tās treneru vadībā 120 skolu direktoriem un skolotājiem būs iespēja 5 mēnešus bez maksas apgūt prasmes, kā veidot un mācībās izmantot sociālos medijus, blogus, infografikas, foto, video un animācijas. Noslēgumā skolu komandas sacentīsies par 10 000 eiro tehnoloģijām savai skolai. Pieteikties programmai vēl var līdz 25. novembrim. (www.skolanakotnei.lv).

Skolotāja Linda Broka Valmieras 5.vidusskolā māca matemātiku. Šovasar viņa piedalījās šo mācību pilotprojektā - digitālo prasmju nometnē, un tagad viņa skaidri zina, ka skolotājiem jāmeklē arvien jaunas idejas, kā uzlabot skolēnu izglītošanu, - tad arī būs skolēnu sasniegumi. Sarunā skaidrojām, kādas jaunas iespējas skolotāja ir atklājusi pēc nometnes un kā ir strādāt pilnībā ar jaunākajām tehnoloģijām aprīkotā klasē. Valmieras 5.vidusskolā šī gada augustā tika ierīkota digitālā klase.

Skolotāja Linda Broka Valmieras 5.vidusskolā māca matemātiku. Viņa skaidri zina, ka skolotājiem jāmeklē arvien jaunas idejas, kā uzlabot skolēnu izglītošanu, - tad arī būs skolēnu sasniegumi. 

Kādas bija jūsu digitālās prasmes pirms mācībām augustā?

Prasmes nebija īpaši labas, vienmēr centos kaut ko darīt, bet nesanāca pārliecinoši. Biju darbojusies ar interaktīviem materiāliem, kas pieejami www.dzm.lv

Kā vērtējat savas prasmes tagad?  

Esmu drošāka, nebaidos eksperimentēt. Darbojoties ar planšetdatoru, pavērās lielākas iespējas stundas darba dažādošanā. Tagad māku veidot animācijas, video un veikt video apstrādi.  

Kas ir lielākie ieguvumi no nometnes?

Pārliecība, ka jaunās tehnoloģijas un es ir savienojamas lietas. Man ir plašāks redzējums, kur varu šīs tehnoloģijas pielietot. Nometne bija stimuls gan man, gan skolēniem izzināt to iespējas skolā, manā ikdienas darbā. 

Vai un kādas mācību stundas esat veidojuši šajā laikā, izmantojot digitālos resursus?

Strādāju jau vairāk nekā divus mēnešus pilnībā ar jaunākajām tehnoloģijām aprīkotā klasē. Mums ir gan planšetdatori, gan dators, gan interaktīvais ekrāns, kas ir savienoti un strādā sinhroni. Šajā klasē es vadu matemātiku 9., 11., 12.klasēm. Pirms stundām ir tagad nedaudz vairāk jāgatavojas, lai izdodas iecerētais. Esmu šajā klasē arī vadījusi jau atklāto matemātikas stundu, kad pie mums Valmierā viesojās delegācija no vairākām ministrijām. Nodemonstrēju matemātikas stundu par tēmu Nevienādības, veicām online testus.  

Kāda ir jūsu praktiskā pieredze? 

Mēs klasē strādājam ar Samsung School tehnoloģiju, tāpēc tagad ar citiem skolotājiem apzinām tās iespējas, piemēram, testu un aptauju veidošanu. 

Kā mainījusies sadarbība ar skolēniem?

Skolēniem ļoti patīk stundas digitālajā klasē. Pie tāfeles tagad nāk strādāt labprāt, viņi izbauda iespēju rakstīt ar sev tīkamo krāsu, kaut ar pirkstu. Arī komunikācija vairs nav vienvirziena, bet daudzvirzienu. 

Kādi ir rezultāti?

Stunda paiet dinamiski, izpaliek disciplīnas problēmas. Par konkrētiem rezultātiem vērtējumos varēšu spriest vēlāk. 

Ko skolotājs var darīt, ja viņam nav pieejams, piemēram, planšetdators vai interaktīvā tāfele skolā?
Ja skolotājs ir radošs un jaunu, interesantu variantu meklējošs, var sagatavot aizraujošas stundas arī bez planšetdatoriem un interaktīvās tāfeles.

Vai piedalīsieties vēl kādās digitālās mācībās?

Protams! Ja ir piedāvājums, noteikti vajag piedalīties. Katra jauna informācija, tikšanās, nodarbība un sadarbība iedvesmo jaunām idejām, kā uzlabot skolēnu izglītošanu. Un skolēnu sasniegumi neizpaliks.   

Jaunajai mācību programmai Samsung Skola nākotnei var pieteikties ikviena vispārizglītojoša Latvijas skola (četri cilvēki: trīs skolotāji un skolas direktors). Skolas direktoram būs jāpiedalās tikai pirmajā apmācību dienā. Nodarbības "Samsung Skola nākotnei" notiks vienu reizi mēnesī. Pieteikuma anketa ir pieejama mājaslapā www.skolanakotnei.lv, un tā jānosūta organizatoriem līdz 25.novembrim.  

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)