Banner 980x90

Kosmetoloģijas koledža iegūst starptautiski atzīto CIBTAC akreditāciju

Uzņēmējas Marikas Ģedertes dibinātā Kosmetoloģijas koledža ieguvusi prestižo Starptautiskās skaistumkopšanas un kosmetoloģijas konfederācijas (CIBTAC) akreditāciju, kļūstot par pirmo šādu kvalifikāciju ieguvušo estētiskās kosmetoloģijas izglītības iestādi Baltijā. CIBTAC diploms apliecina, ka Kosmetoloģijas koledžas studenti  saņem visaugstākā līmeņa praktiskās iemaņas, iegūst pilnīgu izpratni par nozari un ir kvalificēti darbam gan Latvijā, gan ārvalstīs.

"Skaistumkopšanas nozare nepārtraukti aug un attīstās, tādēļ arī skaistumkopšanas apmācību programmām jābūt konkurētspējīgām un jāatbilst ne tikai pašmāju, bet arī starptautiskā darba tirgus prasībām. Šī iemesla dēļ Kosmetoloģijas koledža papildus valstī akreditētajai programmai piedāvās studentiem apgūt arī starptautisko CIBTAC apmācību programmu, kas jau kopš 1977.gada nodrošina augstākā līmeņa speciālistus visā pasaulē," stāsta Kosmetoloģijas koledžas dibinātāja un īpašniece Marika Ģederte.

CIBTAC jeb Starptautiskā skaistumkopšanas un kosmetoloģijas konfederācija piešķir vienu no prestižākajām kvalifikācijām estētiskās kosmetoloģijas jomā un lepojas ar starptautisku atzinību, nodrošinot augstākajiem standartiem atbilstošus absolventus. Konfederācija darbojas Britu skaistumkopšanas un kosmetoloģijas asociācijas paspārnē un šo programmu apgūst vadošajās estētiskās kosmetoloģijas izglītības iestādēs visā pasaulē. Kosmetoloģijas koledža ir pirmā Baltijā, kas studentiem sniedz iespēju vienlaicīgi ar nacionālo izglītības programmu apgūt CIBTAC apmācības programmu un saņemt CIBTAC diplomu, nodrošinot pilnvērtīgu izglītības atbilstību starptautiskiem standartiem.

"Starptautiska akreditācija uzliek atbildību, tā nav tukša skaņa, bet gan atbildība par kvalitāti, par programmas izstrādēm un piedāvājumu, par to, ka tam visam jābūt augstākā līmenī nekā līdzīgām mācību iestādēm vai apmācībām. Manā izpratnē starptautiska akreditācija ir kvalitātes zīmogs un arī liela atbildība gan Kosmetoloģijas koledžas pasniedzējiem, gan vadībai," skaidro ārste kosmetoloģe Irēna Kermen.

Katrs no CIBTAC kursiem ir izstrādāts, izmantojot ciešas attiecības ar valsts institūcijām un darba devējiem visā pasaulē, nodrošinot to, ka tie ir pielāgoti starptautiskās industrijas prasībām. CIBTAC kvalifikāciju ieguvušajiem absolventiem ir gan augsta līmeņa izglītība, gan praktiska pieredze, kam ir izšķiroša loma absolventu tālākajā profesionālajā darbībā. "Mūsu Baltijas reģiona kosmetologi, kosmētiķi un skaistumkopšanas speciālisti vienmēr skaitījušies pasaulē paši labākie. Starptautiska akreditācija to apstiprina dokumentāli – mums patiešām ir laba izglītības sistēma un šāda akreditācija nodrošina arī starptautisku prestižu. Augsta līmeņa profesionāļu pieejamība veicina arī pie mums plūstošu medicīnas un kosmētikas jomas tūrismu, turklāt tiem speciālistiem, kas vēlas strādāt ārzemēs, tiek dota iespēja šādai izaugsmei. Uzskatu, ka starptautiska akreditācija sniedz plašāku vērienu un plašāku starptautisko sadarbību, tieši profesionālā izaugsme ir tas, kas mums ir vajadzīgs," stāsta Irēna Kermen.

Jau vairāk nekā 10 gadus Kosmetoloģijas koledža ir viena no vadošajām estētiskās kosmetoloģijas augstākās izglītības iestādēm Latvijā un Eiropā, piedāvājot iegūt pirmā līmeņa augstāko izglītību un ceturtā līmeņa profesionālo kvalifikāciju estētiskajā kosmetoloģijā. Turklāt tā ir viena no retajām estētiskās kosmetoloģijas izglītības iestādēm Latvijā, kas papildu nozares un profesionālajiem studiju kursiem sniedz iespēju apgūt vispārizglītojošo kursu ekonomikā, uzņēmējdarbībā, mārketingā un projektu vadībā, lai koledžas absolventi varētu ne tikai sniegt kvalitatīvus skaistumkopšanas pakalpojumus, bet arī vadīt paši savus uzņēmumus šajā nozarē.

"Mūsdienās konkurētspējīgai izglītībai ir nozīmīgi piedāvāt plašas iespējas studentu ieceru un mērķu sasniegšanai pēc studiju pabeigšanas. Koledžas absolventi vēlas ne tikai veiksmīgi sevi realizēt skaistumkopšanas un SPA centros Latvijā un ārzemēs, bet kļūt, piemēram, par semināru pasniedzējiem vai uzņēmējiem, kas dibina paši savus centrus. Kosmetoloģijas koledžā piedāvājam augsta līmeņa profesionālos studiju kursus, bet papildu tam iemācām studentiem noderīgas zināšanas ekonomikā, vadībzinātnēs un mārketingā, lai ar iegūtajām zināšanām ikviens varētu sekot savām ambīcijām un vēlmēm," skaidro Marika Ģederte.

Par CIBTAC

CIBTAC jeb Starptautiskā skaistumkopšanas un kosmetoloģijas konfederācija darbojas kopš 1977.gada un ir viena no vadošajām starptautisko kvalifikāciju piešķiršanas organizācijām un eksaminācijas padomēm pasaulē. Lai iegūtu CIBTAC kvalifikācijas sertifikātu, studiju beigās jānokārto eksāmens, kas pārbauda studentu zināšanas un prasmes. CIBTAC ir pārstāvēta vairāk nekā 20 valstīs un vairāk nekā 200 estētiskās kosmetoloģijas izglītības iestādēs visā pasaulē.

Par Kosmetoloģijas koledžu

Kosmetoloģijas koledža ir viena no vadošajām estētiskās kosmetoloģijas izglītības iestādēm Latvijā. Koledža piedāvā apgūt estētiskās kosmetoloģijas programmu ar un bez iepriekšējās augstākās medicīniskās izglītības. Kosmetoloģijas koledža papildu nozares un profesionālajiem studiju kursiem sniedz iespēju apgūt vispārizglītojošo kursu ekonomikā, uzņēmējdarbībā, mārketingā, menedžmentā, tiesībās, personāla un projektu vadībā. 2014.gadā koledža ieguvusi starptautisko CIBTAC akreditāciju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)