Banner 980x90

Koalīcija neatbalsta uzturēšanās atļaujas pagarināšanas iemaksas attiecināšanu pašreizējiem to ieguvējiem

Foto: Reinis Inkēns/ Saeimas Administrācija
Foto: Reinis Inkēns/ Saeimas Administrācija
Koalīcijas partneru atbalstu nav guvis nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK priekšlikums, kas termiņuzturēšanās atļauju pagarināšanu iemaksu attiecinātu arī uz tām personām, kam jau tagad šīs uzturēšanās atļaujas ir izsniegtas.

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un "Vienotība" piekrīt atbildīgās Saeimas komisijas pozīcijai, ka 5000 eiro maksājumu nevar attiecināt uz tiem, kas šīs atļaujas jau ieguvuši, izriet no Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) šodien pēc koalīcijas padomes sēdes sacītā žurnālistiem. Politiskās diskusijas par šo jautājumu turpināsies Saeimā, norādīja premjerministrs.

Savukārt nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars (VL-TB/LNNK) skaidroja, ka attiecīgā priekšlikuma atbalstīšana dotu piecu līdz sešu miljonu eiro ienākumus valsts budžetā. Viņš norādīja, ka Saeimas Juridiskais birojs ir apstiprinājis, ka šis ir viens no tiesiski korektiem risinājumiem.

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija iepriekš atbalstīja otrreizējai caurlūkošanai nodotos grozījumus Imigrācijas likumā, kas ārzemniekiem paredz veikt 5000 eiro maksājumu par atkārtotas termiņuzturēšanās atļaujas pieprasīšanu. Komisijas atbalstītais priekšlikums šo normu paredz attiecināt tikai uz tiem termiņuzturēšanas atļauju saņēmējiem, kas tās iegūs nākotnē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)