Banner 980x90

Kā izvēlēties piemērotākās vasaras riepas?

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Kad sniegs ir nokusis un jūtama siltās sezonas tuvošanās, auto īpašnieki sāk domāt par sava spēkrata aprīkošanu ar vasaras riepām. Lai arī likums ļauj ar vasaras riepām braukt no 1. marta, tomēr speciālisti iesaka nesteigties – visdrošāk vasaras riepas likt tad, kad vidējā diennakts gaisa temperatūra sasniedz + 7 grādus. 
Vasaras riepu piedāvājums ir gana daudzveidīgs – tām ir dažādi izmēri, protektora zīmējumi, gumijas sastāvs. Kā neapjukt plašajā klāstā un izvēlēties kvalitatīvas un drošas riepas vasarai? Par to turpinājumā! 

Protektors
Riepu protektors nosaka konkrētās riepas gaitas īpatnības, kā arī veiktspēju uz dažādiem ceļa segumiem.  Riepu protektora īpašības var noteikt pēc tā zīmējuma. Izšķir trīs protektora veidus:
simetrisko – riepas protektora iekšmala un ārmala ir vienādas, tātad simetriskas. Šāda tipa riepas ir izturīgas pret nodilumu, turklāt – ir vienalga, kādā virzienā tās tiek montētas. Riepas ar simetrisko protektoru piemērotas automašīnām, ar kurām pārsvarā pārvietojas pa pilsētu;
asimetrisko – riepas protektora iekšmala un ārmala ir asimetriskas. Katra protektora zona veic kādas noteiktas funkcijas, uzlabojot riepas kopējo veiktspēju. Šādas riepas nav tik ekonomisks variants, jo savstarpēji mainīt var tikai aizmugurējo un priekšējo riepu vienā automašīnas pusē. Riepas ar asimetrisko protektoru visbiežāk izmanto sporta automašīnām, kā arī citiem jaudīgiem spēkratiem;
orientēto – šādu riepu protektors izstrādāts noteiktam rotācijas virzienam. Būtiskākā šādu riepu priekšrocība – tām ir laba veiktspēja. Taču jāņem vērā, ka arī šis nav ekonomiskākais variants, jo mainīt iespējams tikai priekšējo un aizmugurējo riepu vienā automašīnas pusē.
 
Izvēloties riepas, jāņem vērā ne tikai protektora veids, bet arī nepieciešamais riepas un diska montāžas izmērs. Tas parasti tiek norādīts uz riepas. Labākajos servisos un riepu tirdzniecības vietās pieejamas gan vasaras riepas r16, gan vasaras riepas r17, kā arī citi varianti. 

Riepas bremzēšanas īpašības
Būtisks kritērijs ir riepas saķeres indekss uz slapjas ceļa virsmas – tas nosaka spēkrata vadāmību un bremzēšanas ceļa garumu. Riepas saķeres indekss norādīts uz riepas marķējuma. 

Cenas un kvalitātes attiecība
Bez šaubām, augstākas kvalitātes riepas arī maksā vairāk. Taču, ņemot vērā, ka riepas ir būtiskākais faktors, kas nosaka drošību uz ceļa, te pārlieku ekonomēt nevajadzētu. Labs variants ir iepazīties ar piedāvājumu un uzzināt, kur tiek rīkota vasaras riepas akcija. Tā ir iespēja iegādāties labākās riepas par pievilcīgāku cenu. Turklāt – vasaras riepas izpārdošana bieži vien tiek rīkota tieši pirms vasaras sezonas sākšanās. 

Jautā speciālistiem!
Jāņem vērā, ka visas vasaras riepas nederēs visiem gadījumiem. Tādēļ, ja radušies kādi jautājumi vai trūkst pārliecības par labāko risinājumu, jautā padomu speciālistiem! MMK riepu serviss darbinieki sniegs konsultācijas un palīdzēs izvēlēties tieši Tavam transporta līdzeklim un braukšanas stilam piemērotākās riepas. Ieskaties un uzzini vairāk mmmkserviss.lv! 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)