Banner 980x90

Janvārī mežu īpašniekiem un medniekiem rīkos mācību kursus par nozares aktualitātēm

Rīga, 3.janv., LETA. Lai informētu mežu īpašniekus, nozares speciālistus, kā arī medniekus par jauninājumiem likumdošanā un citām nozares aktualitātēm, Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) Meža konsultāciju pakalpojumu centrs janvārī rīkos apmācību kursus visā Latvijā, aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāji.

Plānots, ka 5.janvārī un 6.janvārī kursi notiks Madonā, to galvenā tēma būs par Eiropas Savienības atbalsta iespējām mežaudžu ražības palielināšanai. Savukārt 12.janvārī, 13.janvārī, 20.janvārī, 27.janvārī un 28.janvārī kursi notiks Iecavā, un to galvenā tēma būs par mežaudžu kopšanu.

Tāpat plānots, ka kursos tiks skatīti temati par kokaugu audzēšanu neizmantotās zemēs, plantāciju mežiem, mazvērtīgo un neproduktīvo mežaudžu ražības celšanu, mežu sertifikācijas prasībām, vidi saudzējošu meža apsaimniekošanu, koksnes biomasas ieguvi enerģijas ražošanai, mežizstrādes darbiem, kokmateriālu vērtēšanu un citiem tematiem.

Savukārt medniekiem tiks rīkoti kursi par savvaļas dzīvnieku slimībām, medījuma gaļas higiēnu un pārtikas drošību, meža dzīvnieku postījumu samazināšanas iespējām, efektīvu medību saimniecības veidošanu, tajā skaitā medību produkcijas un trofeju tālāku apstrādi.

Mācībās iespēja apgūt gan teorētiskās zināšanas, gan praktiskās mācības mežā un citos objektos. Mācības tiek organizētas sadarbībā ar Latvijas lauksaimniecības universitāti (LLU), piesaistot vieslektorus no LLU Meža fakultātes, Pārtikas veterinārā dienesta, kā arī mežzinātniekus un citu institūciju speciālistus. Klausītāji saņems izdales materiālus un apliecinājumus par mācību kursa beigšanu.

Plašāk informācija par mācību kursu programmām pieejama LLKC mājasapā.

Apmācības tiek organizētas Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.-2020. gadam "Zināšanu pārneses un informācijas pasākumi" programmā "Profesionālās izglītība un prasmju apguves pasākumi". Projektu atbalsta Zemkopības ministrija un Lauku atbalsta dienests.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)