Banner 980x90

Itālijā esošie Latvijas valstspiederīgie nav vērsušies pēc palīdzības saistībā ar zemestrīci

Foto: AP/ LETA
Foto: AP/ LETA
Itālijā patlaban esošie Latvijas valstspiederīgie arī šodien nav vērsušies pēc palīdzības saistībā ar vakar valsts vidienē notikušo zemestrīci.

Ārlietu ministrijas pārstāve Diāna Eglīte aģentūru LETA informēja, ka Latvijas vēstniecība Itālijā nav saņēmusi ziņas par to, ka kāds no Latvijas valstspiederīgajiem būtu cietis, kā arī nav saņemti lūgumi pēc palīdzības.

Jau ziņots, ka vakar Itālijas vidienē, Umbrijas reģionā, notikusi 6,2 magnitūdu stipra zemestrīce, kas radījusi plašus postījumus. Zemestrīcē bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 247, kā arī ir daudz ievainoto.

Zemestrīces epicentrs atradās desmit kilometrus uz dienvidaustrumiem no viduslaiku pilsētas Norčas, kura atrodas Perudžas provincē, Umbrijas reģiona dienvidaustrumos, bet hipocentrs bija četru kilometru dziļumā. Tā skārusi trīs reģionus - Umbriju, Lacio un Marki.

Zemestrīce notika trešdien plkst.3.36 (plkst.4.36 pēc Latvijas laika), un tai sekoja vairāk nekā 250 pēcgrūdienu. Tā bija jūtama arī Romā, kas ir apmēram 170 kilometru attālumā no zemestrīces epicentra, un visā Itālijas centrālajā daļā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)