Banner 980x90

Graudkopības uzņēmuma "Lauce" apgrozījums pērn audzis par 58%

Varakļānu novadā reģistrētā SIA "Lauce" apgrozījums pērn audzis par 58%, sasniedzot 1 152 280 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kā, atsaucoties uz "Firmas.lv", ziņo aģentūra LETA, pieaudzis ne tikai apgrozījums, bet arī peļņa - ja 2014.gadā SIA "Lauce" cieta zaudējumus 80 745 eiro apmērā, pērn peļņa sasniegusi 364 247 eiro. Par vienu audzis arī uzņēmumā nodarbināto skaits, sasniedzot 11 cilvēkus.

Kā minēts uzņēmuma vadības ziņojumā, SIA "Lauce" nodarbojas ar lauksaimniecisko ražošanu. Sabiedrības darbība aktīvi sākta 2004.gada augustā. SIA "Lauce" iegādājusies lauksaimniecības zemi galvenokārt Varakļānu, Viļānu un Riebiņu novadā. Pērn sabiedrība nodarbojusies ar graudkopību tai piederošajās, kā arī nomātajās zemes platībās.

2015.gads iezīmējies ar īpaši labvēlīgiem klimatiskiem apstākļiem graudkopības nozarē, kā rezultātā uzņēmums spējis ievākt vēsturiski lielāko ražu. Labāku finanšu rezultātu iegūšanai limitējošais faktors bija labības un rapša cenas pasaules tirgos, kuras, kaut arī nevar uzskatīt par zemām, atpalikušas no 2012.gada un 2013.gada cenām.

SIA "Lauce" īpašnieks ir lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība "Vaks".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)